Sluoksniuotos tešlos pyragas su aguročiu, vytintu kumpiu ir mocarela

2024-01-28 Autorius oSkanu.lt

Sluoksniuotos tešlos pyragas su aguročiu, vytintu kumpiu ir mocarela
Toks sluoksniuotos tešlos pyragas yra beveik kaip pica - tik su kiek mažiau darbo. O galutinis skonis, patikėkite manimi, tikrai labai geras.  :) 

Mano turėtas agurotis buvo šviežias ir minkštas, tai aš supjausčiau plonomis riekelėmis su visa oda (tik sėklas išpjoviau) ir tuomet sudėliojau pakaitomis su vytinto kumpio griežinėliais. Ant viršaus - pomidorų ir svogūnų padažas + mocarela. Ko daugiau reikia geram skoniui? Tikrai nieko, galutinis rezultatas nuostabus.

Ingredientai

    • sluoksniuotos bemielės tešlos: 500 gramų
    • šviežio aguročio: ketvirtadalio
    • vytinto kumpio: 80 gramų
    • mocarelos: 240 gramų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • pomidorų pastos: 70 gramų
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodųjų pipirų
    • raudonėlio
    • baziliko
    • krapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlą atšildykite, iškočiokite ant miltuoto stalo ir dėkite į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tada svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite ant aliejaus.
  3. 3. Įspauskite česnako skilteles, įmaišykite pomidorų padažą ir pastą.
  4. 4. Ant tešlos pagrindo išdėliokite aguročio ir vytinto kumpio riekeles, užtepkite svogūnų-pomidorų padažą.
  5. 5. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir apibarstykite tarkuota mocarela.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 6 minutes, tuomet primažinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių (kol gražiai parus).
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais
(6)
Skrudintos moliūgų sėklos
(4)
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)