Lavašo suktinukai su kiaušiniais ir lašiša

2024-12-05 Autorius Sveikas meniu

Lavašo suktinukai su kiaušiniais ir lašiša
Lavašo suktinukai su kiaušiniais ir lašiša – puikus užkandis, tinkantis šventėms ar kasdieniam stalui. Patiekalas išsiskiria švelniu tekstūrų deriniu, kurį sukuria tarkuoti virti kiaušiniai, sultinga rūkyta lašiša ir švelniai kreminis majonezas. Švieži svogūnų laiškai prideda gaivumo, o lavašas suteikia patiekalui patogią formą.

Suktinukai ne tik greitai paruošiami, bet ir patraukliai atrodo, todėl jie puikiai tiks užkandžių stalui. Pjaustyti gabalėliai gali būti dekoruoti ikrais, kurie suteikia prabangos ir subtilaus skonio akcentą. Tai gardus užkandis, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, ypač mėgstantiems lengvus, elegantiškus skonius.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt. (virti)
    • Sūdyta lašiša: 80 g
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Armėniškas lavašas: 1 vnt.
    • Lašišos ikrai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtus kiaušinius sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti ir sudėti prie kiaušinių.
  3. 3. Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti prie kiaušinių.
  4. 4. Sudėti majonezą.
  5. 5. Viską labai gerai išmaišyti. Jeigu norisi, galima papildomai įberti druskos ir pipirų.
  6. 6. Lavašą ištiesti ant stalviršio ir visą ištepti paruošta mase.
  7. 7. Lavašą tvirtai susukti palikti, kad pastovėtų bent 10 min.
  8. 8. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir papuošti ikrais.
Recepto autorius Sveikas meniu

Atsakinėjama į Komentarą

Mini bandelės su feta
(1)
Vieno kąsnio sumuštiniai su tunu
(3)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)