Traškūs kalmarų žiedai su padažu

Autorius apie receptą

Tiems kas mėgsta jūros gėrybes, tokie skrudinti kalmarų žiedai nuostabus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su skaniu padažu niekada nepalieka abejingų. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite šviežių kalmarų, drąsiai naudokite šaldytus - tiesiog nepamirškite jų tinkamai atitirpinti ir gerai nusausinti. 
  • Miltus galite pakeisti kukurūzų krakmolu arba ryžių miltais, kurie suteiks dar didesnį traškumą. 
  • Jei nemėgstate aštraus maisto, kajeno pipirus galite pakeisti paprikos milteliais arba visai praleisti. 
  • Kiaušinių baltymus galima pakeisti tempūros tešla, kuri suteiks ypatingai lengvą ir traškų apvalkalą. 
  • Natūralaus jogurto vietoje padažui galite naudoti graikišką jogurtą arba grietinę. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kalmarų žiedų kepimo metu labai svarbu išlaikyti tinkamą aliejaus temperatūrą - ji turėtų būti apie 180°C. Per žema temperatūra privers kalmarų žiedus sugerti per daug aliejaus, o per aukšta - gali sudeginti išorę, bet palikti žalius viduje. 
  • Kepkite kalmarų žiedus mažomis porcijomis, kad neperkrautumėte keptuvės ir nesudarytumėte sąlygų aliejaus temperatūrai staigiai nukristi. Iškeptus žiedus būtinai dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalų perteklių. 
  • Padažą rekomenduojama paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve bent 30 minučių prieš patiekimą, kad skoniai susijungtų ir padažas taptų dar aromatingesnis. 

Ingredientai

    • šviežių kalmarų filė: 8 vnt. (arba šaldytų)
    • miltai: 150 gramų
    • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • kiaušinių baltymai: 4
    • raudonieji čili pipirai: 2
    • citrinos: 1 (nedidelės)
    Padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako skiltelės: 1 (išspaustos)
    • citrinos sultys: pagal skonį
    • švieži krapai: žiupsnelio (pjaustytų)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros kalmaro file ganėtinai gerai nusausiname su popieriniu rankšluoščiu bei supjaustome nestorais žiedais.
  2. 2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską ganėtinai gerai išmaišome.
  3. 3. Po to kitame dubenyje lengvai paplakame kiaušinio baltymus.
  4. 4. Tada merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, paskui į miltų mišinį bei kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  5. 5. Taip pat iškepame čili pipirus bei citriną.
  6. 6. Patiekiame su iš išvardintų ingredientų paruoštu padažu - sumaišome viską tarpusavyje. Skanumėlis!

Atsiliepimai

Arunas Visgaudis

Geriau malti nei trinti o padažui kiekvieno po biški: šaukšta jogurto naturalaus. Majonezo pamidoro padažo. Krapai česnakai garstyčiu šaukštelis druskyte. O šeip skanu labai ir vaikam ir suaugusiems
Atsakyti
Takai su krevetėmis
(1)
Krevetės medaus ir česnakų padaže
(1)
Feta ir pomidorais įdaryti kalmarai
(1)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)