Tiems kas mėgsta jūros gėrybes, tokie skrudinti kalmarų žiedai nuostabus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su skaniu padažu niekada nepalieka abejingų. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite šviežių kalmarų, drąsiai naudokite šaldytus - tiesiog nepamirškite jų tinkamai atitirpinti ir gerai nusausinti.
- Miltus galite pakeisti kukurūzų krakmolu arba ryžių miltais, kurie suteiks dar didesnį traškumą.
- Jei nemėgstate aštraus maisto, kajeno pipirus galite pakeisti paprikos milteliais arba visai praleisti.
- Kiaušinių baltymus galima pakeisti tempūros tešla, kuri suteiks ypatingai lengvą ir traškų apvalkalą.
- Natūralaus jogurto vietoje padažui galite naudoti graikišką jogurtą arba grietinę.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kalmarų žiedų kepimo metu labai svarbu išlaikyti tinkamą aliejaus temperatūrą - ji turėtų būti apie 180°C. Per žema temperatūra privers kalmarų žiedus sugerti per daug aliejaus, o per aukšta - gali sudeginti išorę, bet palikti žalius viduje.
- Kepkite kalmarų žiedus mažomis porcijomis, kad neperkrautumėte keptuvės ir nesudarytumėte sąlygų aliejaus temperatūrai staigiai nukristi. Iškeptus žiedus būtinai dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalų perteklių.
- Padažą rekomenduojama paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve bent 30 minučių prieš patiekimą, kad skoniai susijungtų ir padažas taptų dar aromatingesnis.
Arunas Visgaudis
Atsakyti