Aromatingos azijietiškos krevetės be kiauto su žuvies padažu, česnaku ir imbieru

2023-04-25 Autorius oSkanu.lt

Aromatingos azijietiškos krevetės be kiauto su žuvies padažu, česnaku ir imbieru
Man itin patikęs krevečių receptas, kuris švelnaus skonio krevetėms suteikia šiek tiek aštrumo, daug aromato ir nuostabų Azijos dvelksmą. Visi ingredientai šiame patiekale itin tobulai sudera tarpusavyje. Tikrai labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Pirštelius laižysite valgydami! 

Ingredientai

    • didesnės krevetės be kiauto: 200 gramų
    • žuvies padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežias imbieras: 1 centimetro gabaliuko
    • aitriosios paprikos: 0,5 (arba 0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių)
    • citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio (arba 1 centimetro grūstos citrinžolės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintus imbierus, česnakus, citrinos žievelę ir aitriąją papriką.
  2. 2. Tada įpilkite dar šiek tiek aliejaus, prastumdę prieskonius apkepinkite krevetes.
  3. 3. Po to užpilkite žuvies padažu ir citrinos sultimis, viską pamaišykite, nugarinkite ir patiekite. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Jonita

Aš dar užberiu žolelių. Fantastiškai gaunasi!
Atsakyti
Aromatingos azijietiškos krevetės be kiauto su žuvies padažu, česnaku ir imbieru
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Spageti makaronai su midijomis, grietinėle ir vynu
(8)
Temaki suši (sushi) su surimi krevetėmis
(1)