Net nežinau kodėl man taip nutinka, bet kartas nuo karto tiesiog mirk gyvenk užsimanau kokio kiniško patiekalo. Tik nesakykite, kad ir Jums šitaip nenutinka! Vienas mano mėgstamiausių kinietiškų patiekalų yra
saldžiarūgštė vištiena. Net kai lankausi kiniečių restoranuose būtinai užsisakau šį patiekalą. Bet šįkart visą dieną galvojau apie keptų ryžių mišrainę su krevetėmis, ir aišku, aš nebūčiau aš, jei jų nepasigaminčiau. Savo virtuvėje turėjau visų reikiamų ingredientų, tai kodėl gi nepamėginus pasigaminti mėgstamo patiekalo namuose?
Kepinti ryžiai yra itin greitai paruošiami, jei tik turite vakarykščių ryžių. Jie idealiausiai tinka kepinimui, nes jau būna šalti ir nebe tokie drėgni, kaip tik ką išvirti. Tokie ryžiai geriausiai tiks kepinimui. Beje, jei turite imbiero šaknies, tada rekomenduoti ją naudoti vietoje imbiero miltelių. O jeigu neturite šaldytų kukurūzų, idealiai tinka ir konservuoti. Papildomai dar galima pakepinti mėgstamo spalvos paprikos.
Padažo gamybai aš naudojau sumažinto sūrumo sojos padažą, bet jei namuose turite tradicinio sojos padažo, jo reikia naudoti šiek tiek mažiau, nes jis yra sūresnis.