Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais

2022-03-02 Autorius Lithuanian in the USA

Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais
Net nežinau kodėl man taip nutinka, bet kartas nuo karto tiesiog mirk gyvenk užsimanau kokio kiniško patiekalo. Tik nesakykite, kad ir Jums šitaip nenutinka! Vienas mano mėgstamiausių kinietiškų patiekalų yra saldžiarūgštė vištiena. Net kai lankausi kiniečių restoranuose būtinai užsisakau šį patiekalą. Bet šįkart visą dieną galvojau apie keptų ryžių mišrainę su krevetėmis, ir aišku, aš nebūčiau aš, jei jų nepasigaminčiau. Savo virtuvėje turėjau visų reikiamų ingredientų, tai kodėl gi nepamėginus pasigaminti mėgstamo patiekalo namuose? 

Kepinti ryžiai yra itin greitai paruošiami, jei tik turite vakarykščių ryžių. Jie idealiausiai tinka kepinimui, nes jau būna šalti ir nebe tokie drėgni, kaip tik ką išvirti. Tokie ryžiai geriausiai tiks kepinimui. Beje, jei turite imbiero šaknies, tada rekomenduoti ją naudoti vietoje imbiero miltelių. O jeigu neturite šaldytų kukurūzų, idealiai tinka ir konservuoti. Papildomai dar galima pakepinti mėgstamo spalvos paprikos. 

Padažo gamybai aš naudojau sumažinto sūrumo sojos padažą, bet jei namuose turite tradicinio sojos padažo, jo reikia naudoti šiek tiek mažiau, nes jis yra sūresnis.

Ingredientai

    • virti ryžiai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • šviežios arba atitirpintos vidutinio dydžio krevetės: 450 gramų (be uodegėlių, nevirtos)
    • morkos: 2 vid. dydžio
    • svogūnai: 1 vid. dydžio
    • šaldyti žirneliai: 0,5 stiklinės
    • šaldyti kukurūzai: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • susmulkinti svogūnų laiškai: 1 saujos
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sojų padažas: ketvirtadalio stiklinės (60 mililitrų; sumažinto sūrumo)
    • kepintų sezamų aliejus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • baltieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename dubenėlyje sumaišykite sojos padažą, sezamų aliejų, imbiero miltelius ir baltuosius pipirus. Atidėkite į šalį.
  2. 2. Kitame indelyje kiaušinius lengvai išplakite.
  3. 3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite krevetes ir kepinkite maždaug 3 minutes (neilgiau) vis pamaišydami. Pagardinkite druska ir pipirais. Krevetės įgauna gražią rausvą spalvą. Nekepame krevečių ilgiau, nes kitaip jos perkepa ir tampa kietos.
  4. 4. Iškepusias krevetes sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
  5. 5. Svogūną, morkas ir česnakus nulupkite bei susmulkinkite.
  6. 6. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte krevetės įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną ir kepinkite kelias minutes.
  7. 7. Paskui sudėkite česnaką, kepinkite 30 sekundžių.
  8. 8. Tuomet sudėkite morkas, šaldytus kukurūzus ir žirnelius, užberkite cukrumi. Kepinkite maždaug 4 minutes, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
  9. 9. Daržoves sustumkite į vieną keptuvės pusę (padarykite vietos kepti kiaušiniams).
  10. 10. Tuomet supilkite kiaušinius (tik ne ant daržovių) ir kepkite kiaušinius nuolatos maišydami, kol šie iškeps (maždaug 20-30 sekundžių), paskui sumaišykite su daržovėmis.
  11. 11. Į keptuvę sudėkite ryžius, svogūnų laiškus, užpilkite sojos padažu ir viską išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 2 minutes.
  12. 12. Tuomet įmaišykite krevetes, pakaitinkite dar maždaug 60 sekundžių, patiekite ir skanaukite!
Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais
Pasta su nduja ir krevetėmis
(1)