Tokie mieliniai naminiai lavašai gaunasi minkšti bei elastingi. Daug metų juos pirkdavau parduotuvėje, bet vis galvodavau, kad labai sunku juos paruošti savo virtuvėje. Bet kažkada draugė papasakojo, kad tai padaryti labai lengva ir paprašiau jos, kad atsiųstų kokį receptą. Aš jį labai greitai išmėginau ir nuo tos dienos niekada nebeperku lavašų parduotuvėje. Skonis puikus, paruošti visiškai nesudėtinga. Ir puikiai žinau, kokie ingredientai buvo naudojami. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprasto sviesto galite naudoti alyvuogių aliejų arba lydytą kokosų aliejų, jei norite lengvesnio skonio.
- Jeigu neturite sausų mielių, galite naudoti šviežias mieles (apie 10 gramų).
- Kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo miltais (tuomet reikės šiek tiek daugiau vandens) arba sumaišyti įvairių rūšių miltus.
- Norint paįvairinti skonį, į tešlą galima įmaišyti šiek tiek džiovintų žolelių – rozmarino, čiobrelio ar baziliko.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vanduo turi būti šiltas, bet ne karštas (apie 37-40°C), kad mielės galėtų tinkamai aktyvuotis.
- Minkyti tešlą reikėtų bent 7-10 minučių, kad ji taptų elastinga ir minkšta.
- Jei tešla limpa prie rankų, nebijokite įberti daugiau miltų, bet darykite tai po truputį.
- Itin svarbu lavašus apkepinti sausoje, labai karštoje keptuvėje – taip jie išliks minkšti, bet įgaus gražų apskrudimą.
- Iškepusius lavašus būtinai sudėkite į krūvelę ir uždenkite rankšluosčiu – taip jie išliks minkšti ir elastingi.
Monika
Atsakyti