Hummus (humusas) - virtų avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

2024-05-07 Autorius Donata Valantinaitė

Hummus (humusas) - virtų avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Toks humusas (hummus) iš avinžirnių man asmeniškai yra puikus pasirinkimas. Labai jį mėgstu labai dažnai pasigaminu. Tokia užtepėlę su saulėje džiovintais pomidorais ir česnakais galite tepti ant duonos ar skrudinto batono, taip pat galite kabinto duonos lazdelėmis. Itin geras pasirinkimas žiūrint mėgstamą filmą ar serialą. Kabini ir skanauji. Tada kabini ir vėl skanauji! Net skamba tobulai, būtinai pamėginkite ir Jūs. 

Ingredientai

    • virti avinžirniai: 3 puodelių
    • sezamų sėklų pasta "Tahini": 3 šaukštų
    • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio puodelio
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • maltas kmyninis kuminas: 1 šaukšto
    • druska: 1 šaukštelio
    • saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 6-7
    • virintas vanduo: šlakelio (arba avinžirnių nuoviras)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Viskas šiame recepte ganėtinai paprasta. Suberiame visus nurodytus ingredientus (išskyrus virintą vandenį arba avinžirnių nuovirą) į virtuvinį smulkintuvą bei smulkiname iki vientisos masės.
  2. 2. Užtepo tirštumą reguliuojame avinžirnių nuoviru arba vandeniu. Skanaujame!
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
(1)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Lazanija su varške ir cukinija
(1)
Itališka Antipasti užkandėlė: Caponata, Caprese ir Insalata
(1)