Toks humusas (hummus) iš avinžirnių man asmeniškai yra puikus pasirinkimas. Labai jį mėgstu labai dažnai pasigaminu. Tokia užtepėlę su saulėje džiovintais pomidorais ir česnakais galite tepti ant duonos ar skrudinto batono, taip pat galite kabinto duonos lazdelėmis. Itin geras pasirinkimas žiūrint mėgstamą filmą ar serialą. Kabini ir skanauji. Tada kabini ir vėl skanauji! Net skamba tobulai, būtinai pamėginkite ir Jūs.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje virtų avinžirnių galite naudoti konservuotus avinžirnius (tik nusausinkite juos prieš naudojimą).
- Jei neturite sezamų sėklų pastos "Tahini", galite naudoti smulkintas sezamų sėklas, sumaišytas su trupučiu aliejaus.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokado aliejumi arba lengvai skrudintų sezamų aliejumi.
- Vietoje šviežių citrinos sulčių galite naudoti žaliosios citrinos (laimo) sultis arba obuolių sidro actą.
- Saulėje džiovintus pomidorus aliejuje galima pakeisti paprastais džiovintais pomidorais, tik prieš naudojimą juos reikėtų pamirkyti šiltame vandenyje apie 15 minučių.
- Jei neturite malto kmyninio kumino, galite naudoti paprastus maltus kmynus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad humusas būtų kreminis ir purus, avinžirnius virkite ilgiau nei nurodyta ant pakuotės, kol jie taps visiškai minkšti.
- Neskubėkite – leiskite virtuvinio kombaino peiliukams gerai susmulkinti ingredientus, kad humusas būtų tikrai vientisas.
- Prieš patiekiant, humuso viršų apšlakstykite šviežiu alyvuogių aliejumi ir apibarstykite smulkintomis žolelėmis, paprika arba dar keliais susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, į humuso mišinį galite įdėti truputį aitriųjų paprikų dribsnių arba šviežių čili pipirų.