Avinžirnių maltinukai - falafeliai

2024-03-02 Autorius oSkanu.lt

Avinžirnių maltinukai - falafeliai
Šiomis dienomis jau daugelyje pasaulio šalių itin populiarus receptas - maltinukai iš avinžirnių, dar kitaip vadinami falafeliais. Jau gaminau juos ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Man tikrai labai patinka. Falafelių receptų internete galima rasti tikrai labai daug, kai kurie gamina iš konservuotų avinžirnių, aš pati dažniausiai ruošiu iš virtų. Bet kiek atradau internete - tai pats teisingiausias būdas yra per naktį išmirkytus avinžirnius sumalti kombainu ir, tada pridėjus prieskonių, gruzdinti aliejuje.

Ingredientai

    • avinžirnių: 200 gramų
    • svogūnų: 0,5
    • česnako: 3 skiltelių
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolių: 2 saujų
    • paprikų miltelių
    • čili miltelių
    • kumino
    • kario
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius užmerkite ir palikite maždaug 12-24 valandoms.
  2. 2. Po to aš juos visada išverdu, bet kaip jau minėjau tai nėra būtina.
  3. 3. Gerai nusunkite, sudėkite susmulkintus svogūnus, česnaką, prieskonius, žoleles, citrinos sultis, miltus bei sodą.
  4. 4. Kombainu susmulkinkite viską iki smulkių trupinių, bet ne iki tyrės.
  5. 5. Tuomet formuokite apvalius kukulius - maltinukus, paspauskite plokščiai, kad gautumėte tarsi blynukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Į keptuvę aš pilu daug aliejaus, kad būtų maždaug iki pusės apsemti, kai kas verda aliejuje visiškai apsemtus.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!