Autorius apie receptą
Savo skoniu, šie bulvių ir moliūgų blynai su morkomis yra labai panašūs į paprastus bulvinius blynus, tik gaunasi kiek sveikesni, bet tuo pačiu tokie pat gardūs. Paruošimas taip pat nėra visiškai sudėtingas, ingredientai randami pas kiekvieną virtuvės šeimininkę virtuvėje. Drąsiai mėginkite ir gaminkite. Atradusi šį receptą, tikrai dažnai prie jo sugrįžtu, nes man jis labai patinka!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprasto moliūgo galima naudoti sviestinius moliūgus, kurie suteiks švelnesnį, salsvą skonį patiekalui.
- Jeigu neturite šviežių moliūgų, galite naudoti ir šaldytus moliūgų gabalėlius, juos atšildžius ir nusausinus.
- Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis (batatais), kurios suteiks papildomo saldumo.
- Vietoje morkų galima naudoti pastarnokus arba moliūgus, jei norite dar intensyvesnio moliūgų skonio.
- Kvietinius miltus galima pakeisti grikių, avižų ar kokosų miltais, jei norite paruošti be glitimo.
- Vietoje įprastų vištų kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius (reikės 5-6 vnt.) arba lino sėmenų "kiaušinį" veganiškai versijai.
- Aliejų kepimui galima pasirinkti kokosų, rapsų arba aukštos kokybės alyvuogių aliejų.
- Prieskonius galima praturtinti ciberžole, šviežiais ar džiovintais čiobreliais bei rozmarinais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš maišant visus ingredientus, būtinai nusausinkite sutarkuotas daržoves, kad blynai būtų traškūs, o ne vandeningi.
- Tešlą palikite pastovėti 10-15 minučių, kad miltai sugertų drėgmę ir blynai būtų rišlesni.
- Kepkite blynus vidutinio karščio keptuvėje, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų.
- Iškepus blynus, padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Jeigu tešla gaunasi per skysta, drąsiai dėkite dar šaukštą miltų.
- Blynų tešlą galima paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, taip sutaupysite laiko.
- Blynai bus skanesni, jei juose įdėsite smulkiai pjaustytų šviežių žolelių – krapų, petražolių ar česnakų laiškų.
- Patiekite blynus iš karto po kepimo, kol jie dar karšti ir traškūs.
Atsiliepimai