Tokie varškėčiai su kukurūzų miltais nedaug kuo skiriasi nuo įprastinių. Jų vidus gaunasi minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbiausia yra pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, labai svarbus ir pats kepimo būdas.
Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems. :)
Kokius produktus pasirinkti šiems varškėčiams?
Iš draugių esu girdėjusi, kad niekaip nepavyksta išsikepti skanių varškėčių. Aš galvoju, kad taip nutinka dėl netinkamai pasirinktos varškės. Aš visados naudoju birią 9 procentų riebumo varškę. Svarbiausia, kad ji būtų kuo sausesnė - šitaip reikės naudoti visai nedaug miltų, o varškėčiai bus itin purūs. Jei turima varškė yra ganėtinai drėgna, galite per audeklą arba sietelį nusunkti vandenį.
Šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamus kukurūzų miltus. Renkamės rupesnius, geltonesnius. Mėginau su dviejų skirtingų gamintojų miltais. Man geriau pavyko su tais, kurie turėjo gliuteno, nors labai stengiuosi vartoti savo virtuvėje viską, kad jo nebūtų.
Taip nutiko, kad pirmus kelis bandymus gamindama šiuos varškėčius, naudojau ganėtinai drėgną varškę. Neįtikėtina, bet vietoje 2 valgomųjų šaukštų, privalėjau įdėti 7-8 valgomuosius šaukštu ir vis tiek pati tešla dar buvo per minkšta.
Kaip iškepti varškėčius su kukurūzų miltais?
Suformuotą varškėtį apvoliokite kukurūzų miltuose. Šitaip jis gausis traškesnis ir neprisigers tiek daug riebalų.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Paskui kaitrą sumažinkite iki žemos. Kepimo metu stebėkite, kaip kepa varškėčiai ir pagal tai reguliuokite kepimo temperatūrą. Kepdami naudokite tiek aliejų, tiek sviestą. Tikrai geriausias rezultatas bus, kai naudosite juos abu. Beje, jų aš pati sunaudoju labai nedaug.
Reklama
Kepkite ganėtinai ilgai, kol viena pusė apskrus, tuomet perverskite į kitą pusę. Kepdami reguliuokite temperatūrą tarp vidutinės ir žemos. Svarbiausia per greitai neapskrudinti varškėčių, nes kitaip vidus išliks žalias - neiškepęs.
Kepdami neuždenkite dangčiu, nes šitaip susidarys traškesnis paviršius ir varškėčiai bus skanesni.
Su kuo patiekti varškėčius?
Aš šį kartą patiekiau su šaldytomis vyšniomis - jas šiek tiek pakaitinau puode, įberdama cukraus pagal savo skonį. Taip pat skanavau su graikišku jogurtu. Žinoma, Jūs galite pasirinkti pačius įvairiausius pagardus, kuriuos tik mėgstate prie varškėčių ar blynų.
niekas
Atsakyti