Cukinijų ir varškės blyneliai su tzatziki padažu 🥒

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų ir varškės blyneliai su tzatziki padažu 🥒
Cukinijų ir varškės blyneliai su tzatziki padažu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, bet sočio patiekalo. Šis derinys atkeliavo iš Viduržemio jūros virtuvės su lietuvišku prieskoniu. Cukinijos suteikia blyneliams švelnaus skonio ir sultingumo, o varškė – baltyminės vertės ir kremumo. Šilti, traškūs blyneliai puikiai dera su vėsiu, gaiviu tzatziki padažu, kuris pagamintas iš šviežių agurkų ir graikiško jogurto. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite cukinijos, galite naudoti moliūgą arba morkas. 
  • Varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba smulkintu feta sūriu
  • Vietoje kviečių miltų tinka avižiniai, kokosų arba avinžirnių miltai – tai suteiks blyneliams kitokio skonio ir tekstūros. 
  • Graikiško jogurto vietoje tzatziki padažui galite naudoti natūralų jogurtą, bet tuomet padažas bus skystesnis. 
  • Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku arba mėtomis. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint, kad blyneliai būtų traškūs, būtina gerai nuspausti sutarkuotą cukiniją, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio. 
  • Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, kad jie gražiai apskrustų, bet neprisviltų. 
  • Tzatziki padažą geriausia paruošti iš anksto, bent valandą prieš patiekimą, kad skoniai susijungtų. 
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į blynelių tešlą galite įdėti šiek tiek maltos paprikos arba aitriųjų pipirų. 

Ingredientai

    Blyneliai: 
    • Varškė: 200 g
    • Cukinija: 450 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Miltai: 3 šaukštai
    • Česnakas: 1-2 skiltelės
    • Krapai: pagal skonį
    • Svogūnų laiškai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Tzatziki padažas:
    • Graikiškas jogurtas: 400 g
    • Trumpavaisiai agurkai: 2 vnt.
    • Krapai: daug (apie 1 ryšulėlis)
    • Česnakas: 1-2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blynelių paruošimas: Cukiniją nuplaunu ir sutarkuoju burokine tarka.
  2. 2. Sutarkuotą cukiniją pabarstau šiek tiek druskos ir palieku pastovėti 15 minučių, kad išsiskirtų skystis.
  3. 3. Per tą laiką smulkiai sukapojau krapus ir svogūnų laiškus.
  4. 4. Rankomis labai gerai nugręžiau visą skystį iš cukinijos.
  5. 5. Dideliame dubenyje sumaišiau varškę su kiaušiniu.
  6. 6. Į varškės masę sudėjau nusausintą cukiniją, smulkintą česnaką, krapus ir svogūnų laiškus.
  7. 7. Įbėriau miltus, pagal skonį pridėjau druskos ir pipirų.
  8. 8. Viską gerai išmaišote, kad gautumėte vienalytę masę.
  9. 9. Įkaitinsi keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus ant vidutinės ugnies.
  10. 10. Šaukštu dėk tešlos į keptuvę, formuodamas apvalius blynelius.
  11. 11. Kepk apie 3-4 minutes iš vienos pusės, kol gražiai apskrus.
  12. 12. Apversk ir kepk dar 2-3 minutes iš kitos pusės.
  13. 13. Iškeptus blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  14. 14. Tzatziki padažo paruošimas: Agurkus nuplauki ir sutarkuoki burokine tarka.
  15. 15. Tarkuotus agurkus šiek tiek pasūdyk ir palik 5 minutes, kad išsiskirtų skystis.
  16. 16. Rankomis nuspauski skystį iš agurkų.
  17. 17. Smulkiai sukapok krapus.
  18. 18. Susmulkink arba sutrink česnaką.
  19. 19. Dideliame dubenyje sumaišyk graikišką jogurtą su nusausintais agurkais.
  20. 20. Į jogurto masę sudėk krapus ir česnaką.
  21. 21. Pagardink druska pagal skonį.
  22. 22. Viską gerai išmaišai, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  23. 23. Uždenk indą ir padėk šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų.

Atsakinėjama į Komentarą