Lietiniai blynai su bananų įdaru ir cinamonu

Autorius apie receptą

Pastarąją savaitę nusprendžiau pasipraktikuoti lietinių kepime. Pirmą dieną visai nepatiko receptas ir negalėjau pataikyti, kiek šaukštų tešlos reikia pilti į keptuvę... Antrą ir trečią dieną išėjo gerokai dailesni bei skanesni lietiniai, bet tinkamą rezultatą pasiekiau iš kokio penkto karto. :) Dabar atėjo eilė bandymams su visokiausiais įdarais - varškės, trintų uogų, grybų ir panašiai. Šiandien atradau labai receptą su bananais. Dalinuosi receptu ir su Jumis! Vaikai sakė, kad tai skaniausi lietiniai blynai, kurie jie yra valgę, tad privalau pasidalinti. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušinius galima pakeisti 3 šaukštais obuolių tyrelės tiems, kurie vengia gyvūninės kilmės produktų.
  • Karvės pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Cukrų galima keisti kokosų cukrumi arba klevų sirupu.
  • Krakmolą galima keisti bulvių arba tapijokos krakmolu.
  • Medų įdarui galima pakeisti klevų sirupu arba agavų sirupu.
  • Vietoje cinamono galima naudoti šiek tiek muskato riešuto ar vanilinio cukraus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą prieš kepant rekomenduojama palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad miltai pilnai išbrinktų.
  • Kepant lietinius, pirmą blyną dažnai reikia paaukoti „išbandymui“, kad geriau jaustumėte tešlos tirštumą ir keptuvės karštį.
  • Naudokite nelimpančią keptuvę, kuri bus tolygiai įkaitinta - taip lietiniai gražiai išsikeps ir nesuplėšys.
  • Jei norite dar aromatingesnių blynų, į tešlą įmaišykite šiek tiek vanilinio cukraus arba kelių lašų vanilės ekstrakto.
  • Bananų įdarą galite pagardinti ir saujele smulkintų riešutų arba razinų, kad tekstūra būtų įdomesnė.

Ingredientai

    ~15-18 lietinių:
    • kiaušinių: 3
    • miltų: 300 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    • pieno: 150 mililitrų
    • vandens: 150 mililitrų
    • druskos: žiupsnelio
    • aliejaus (kepimui)
    • sviestas (kepimui)
    Bananų įdarui:
    • bananų: 2
    • medaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamono

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lietiniai: Kiaušinius išplakite mikseriu su cukrumi bei druska, suberkite miltus ir krakmolą.
  2. 2. Tada pieną bei vandenį sumaišykite atskirame inde ir palengva plakdamos mikseriu, skieskite tešlą, kol ši pasidarys skystokos konsistencijos.
  3. 3. Tuomet keptuvę patepkite su šlakeliu aliejaus bei gerai įkaitinkite.
  4. 4. Pilkite po nepilną samtį tešlos bei sukiokite keptuvę taip, kad tolygiai pasidengtų visas dugnas. Pakepkite maždaug porą minučių, apverskite bei apkepkite kitą pusę (pakanka labai trumpai).
  5. 5. Išsikepkite visus blynelius.
  6. 6. Bananų įdaras: Nedidelėje keptuvėje ar puodelyje ištirpinkite medų.
  7. 7. Tada bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais bei sudėkite į medų. Pašlakstykite citrinos sultimis ir cinamonu bei truputį patroškinkite, kol įdaras gausis norimo tirštumo.
  8. 8. Suvyniokite į lietinius ir blynelius dar po maždaug minutėlę pakepkite iš abiejų pusių ant trupučio sviesto.
  9. 9. Patiekite su norimais padažais, jogurtu ar grietine ir skanaukite!
  10. 10. Pastebėjimas: Šio įdaro normos pateikiamos maždaug 4-iems lietiniams. Blynelių pavyksta tikrai daugiau, bet galite įdarus ir pakeisti.
  11. 11. Pastebėjimas: Galima, jei norisi, kepant saldžius lietinius įberti šiek tiek vanilinio cukraus, tuomet virtuvė nuostabiai pakvimpa.

Atsiliepimai

Olandiškas blynas su slyvomis
(2)
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)
Blyneliai à la Kinder Bueno
(1)