Autorius apie receptą
Pastarąją savaitę nusprendžiau pasipraktikuoti lietinių kepime. Pirmą dieną visai nepatiko receptas ir negalėjau pataikyti, kiek šaukštų tešlos reikia pilti į keptuvę... Antrą ir trečią dieną išėjo gerokai dailesni bei skanesni lietiniai, bet tinkamą rezultatą pasiekiau iš kokio penkto karto. :) Dabar atėjo eilė bandymams su visokiausiais įdarais - varškės, trintų uogų, grybų ir panašiai. Šiandien atradau labai receptą su bananais. Dalinuosi receptu ir su Jumis! Vaikai sakė, kad tai skaniausi lietiniai blynai, kurie jie yra valgę, tad privalau pasidalinti. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaušinius galima pakeisti 3 šaukštais obuolių tyrelės tiems, kurie vengia gyvūninės kilmės produktų.
- Karvės pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
- Cukrų galima keisti kokosų cukrumi arba klevų sirupu.
- Krakmolą galima keisti bulvių arba tapijokos krakmolu.
- Medų įdarui galima pakeisti klevų sirupu arba agavų sirupu.
- Vietoje cinamono galima naudoti šiek tiek muskato riešuto ar vanilinio cukraus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą prieš kepant rekomenduojama palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad miltai pilnai išbrinktų.
- Kepant lietinius, pirmą blyną dažnai reikia paaukoti „išbandymui“, kad geriau jaustumėte tešlos tirštumą ir keptuvės karštį.
- Naudokite nelimpančią keptuvę, kuri bus tolygiai įkaitinta - taip lietiniai gražiai išsikeps ir nesuplėšys.
- Jei norite dar aromatingesnių blynų, į tešlą įmaišykite šiek tiek vanilinio cukraus arba kelių lašų vanilės ekstrakto.
- Bananų įdarą galite pagardinti ir saujele smulkintų riešutų arba razinų, kad tekstūra būtų įdomesnė.
Atsiliepimai