Blyneliai su varške ir braškių padažu

2024-12-01 Autorius oSkanu.lt

Blyneliai su varške ir braškių padažu
Blyneliai su braškių padažu – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir tikras vaikystės prisiminimų sugrįžimas. Šie blyneliai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar desertui, o jų skonis primena saulėtas vasaros dienas ir močiutės virtuvę. Lengvai paruošiami ir nepaprastai skanūs, jie džiugins tiek mažus, tiek didelius smaližius.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Liesą varškę galima keisti rikota arba kreminiu sūriu.
  • Natūralų jogurtą galite pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.
  • Braškių padažui tiks ir kitos uogos: avietės, mėlynės ar šilauogės.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami, kad blyneliai būtų švelnūs ir ploni, tešla neturėtų būti per tiršta; prireikus įpilkite šiek tiek pieno ar vandens.
  • Blynus kepkite sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kad jie nepriliptų ir tolygiai apskrustų.
  • Varškės įdarą galite pagardinti mėgstamais priedais, pavyzdžiui, smulkintomis mėtomis ar citrinos žievele, kad suteiktumėte gaivumo.

Kalorijos: 

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1500 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje (iš 4): apie 375 kcal 

Ingredientai

    • Pienas: 1 stiklinė
    • Kvietiniai miltai: 1 puodelis
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Augalinis aliejus: 20 ml
    • Vanilinis cukrus: 2 pakeliai
    • Liesa varškė: 200 g
    • Natūralus jogurtas: 2 šaukštai
    • Braškių: 250 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, kiaušinius ir aliejų, kol gausite vientisą tešlą.
  2. 2. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno ar vandens.
  3. 3. Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
  4. 4. Varškę sumaišykite su jogurtu ir vienu pakeliu vanilinio cukraus, kol gausite kreminę masę.
  5. 5. Braškių padažui: braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais, suberkite į nedidelį puodą, pabarstykite likusiu vaniliniu cukrumi ir virkite ant vidutinės ugnies, kol braškės išskirs sultis ir susidarys vientisas padažas.
  6. 6. Iškeptus blynelius aptepkite nedideliu kiekiu varškės įdaro, susukite arba perlenkite per pusę.
  7. 7. Patiekite blynelius su šiltu braškių padažu.
  8. 8. Santrauka: Blyneliai su braškių padažu – tai paprastas ir greitas receptas, kuris sugrąžins jus į vaikystės prisiminimus ir pradžiugins visą šeimą. Eksperimentuokite su ingredientų alternatyvomis ir priedais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią šio patiekalo variantą. Skanaus!