Autorius apie receptą
Įvairūs blyneliai man asmeniškai buvo ir visada bus vienas iš pačių skaniausių maistų! Tiesa, paskutiniu metu blynus valgau gana retai, nes stengiuosi paskaičiuoti kalorijas. Šį kartą gamindama panaudojau nerafinuotą neutralaus skonio kokosų aliejų kepimui, bet jeigu nemėgstate kokosų skonio, galite kepti ir ant paprasto aliejaus.
Šie blyneliai neturi jokio nemalonaus riebumo, labai lengvi bei purūs ir jų norisi suvalgyti kuo daugiau, nes taip skanu!
Blynelius aš patiekiau su natūraliu jogurtu ir šilauogėmis, bet galite rinktis ir savo mėgstamus pagardus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje baltų speltos miltų galima naudoti viso grūdo speltos miltus arba avižų miltus, kad blynai būtų dar maistingesni.
- Prinokusį bananą galima pakeisti obuolių tyre arba kriaušių tyre, jeigu norisi kitokio skonio.
- Migdolų pieną galima keisti sojų, avižų, ryžių ar kokosų pienu.
- Agavų sirupo alternatyva gali būti klevų sirupas, datulių sirupas arba skystas medus (jeigu nereikalingas veganiškas variantas).
- Neutralaus skonio kokosų aliejų galima pakeisti avokadų aliejumi arba rafinuotu saulėgrąžų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite kuo labiau prinokusius bananus - kuo tamsesnė jų žievelė, tuo saldesni ir minkštesni blyneliai gausis.
- Jei norite dar purių blynelių, į tešlą galima įpilti šlakelį gazuoto mineralinio vandens.
- Keptuvę gerai įkaitinkite, bet naudokite vidutinę ugnį, kad blyneliai nesudegtų, o gražiai apskrustų.
- Norėdami išvengti prilipimo, pirmą partiją kepkite su šiek tiek daugiau aliejaus.
- Galite į tešlą įmaišyti cinamono, vanilės ekstrakto ar net saują šilauogių papildomam skoniui.
Atsiliepimai