Autorius apie receptą
Neseniai Jums pasakojau kaip gaminau
mielinius sklindžius su obuoliais, bet šiandien noriu pasidalinti dar vienu fantastišku variantu, be mielių, bet su varške. Jei reikėtų pasirinkti, kuris variantas labiau patiko, tai būtų padaryti labai sunku, nes abu itin greitai buvo suvalgyti. Tad galiu drąsiai teigti, kad gaminsiu abu variantus ir ateityje, pagal tai kokius ingredientus tuo metu turėsiu savo virtuvėje. Tad šiandien išmėginti šį mano variantą.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių, pusę viso grūdo miltų, taip patiekalas bus maistingesnis ir turės daugiau skaidulų.
- Jei neturite varškės, galite naudoti ricottos sūrį arba graikišką jogurtą, nors skonis šiek tiek skirsis.
- Vietoj įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, medų arba klevų sirupą, kurie suteiks kitokį saldumą.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, persikais arba slyvomis priklausomai nuo sezono.
- Vanilinį cukrų galima pakeisti tikru vanilės ekstraktu (užteks 1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankšties sėklomis.
- Jei norite sumažinti riebalų kiekį, kepimui galite naudoti kokosų aliejų arba sviestą vietoj įprasto aliejaus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia ingredientams susijungti – per ilgai maišant, sklindžiai gali tapti kieti.
- Obuolius geriausia rinktis rūgštesnius, tokius kaip Antaniniai ar Šampionas, jie suteiks malonų kontrastą saldžiai tešlai.
- Keptuvę įkaitinkite prieš pildami tešlą, taip sklindžiai gražiai apkeps ir neprilips.
- Vienam sklindžiui kepti naudokite apie 2-3 valgomuosius šaukštus tešlos, taip jie bus vienodo dydžio.
- Sklindžius apverskite, kai paviršiuje pradeda formuotis burbuliukai – tai ženklas, kad apatinė pusė jau iškepusi.
- Iškeptus sklindžius galite laikyti šiltus orkaitėje (60°C temperatūroje), kol iškepsite visą partiją.
- Jei norite, kad sklindžiai būtų puresni, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
Atsiliepimai