Autorius apie receptą
Jau ganėtinai seniai svajojau išsikepti šiuos mielinius obuolių sklindžius, o šiandien pagaliau prisiruošiau. Gavosi dideli ir purūs, be galo patiko! Kadangi pats obuolių sezonas, tai tikrai labai rekomenduoju ir Jums visiems pasigaminti. Aš gamindama naudojau rūgštesnius obuolius. Jie čia labiausiai tinka. Tad nieko ilgai nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje įprastų obuolių galima naudoti kriaušes, persikus arba net bananus, jei norite eksperimentuoti su skoniais.
- Jei neturite sausų mielių "Fermipan", galite naudoti bet kurį kitą sausų mielių prekės ženklą, kuris yra prieinamas jūsų parduotuvėje.
- Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Norėdami suteikti ypatingo aromato, į tešlą galite įdėti žiupsnelį cinamono, vanilės ekstrakto arba tarkuoto muskato riešuto.
- Jei nesate kiaušinių mėgėjas arba jų nevartojate, galite pakeisti juos 100 g obuolių tyrės vietoje vieno kiaušinio.
- Aliejų kepimui galite pakeisti lydytu sviestu, kuris suteiks sklindžiams riešutinį poskonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausia naudoti rūgštesnius obuolius, tokius kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas, nes jie išlaiko savo formą kepant ir suteikia malonų kontrastą saldžiai tešlai.
- Prieš maišant tešlą, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla geriausiai pakils.
- Vanduo mielių aktyvavimui turėtų būti šiltas (apie 35-40°C), bet ne karštas, nes aukšta temperatūra gali sunaikinti mieles.
- Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje, be skersvėjų, kad gautumėte puriausius sklindžius.
- Aliejus kepimui turėtų būti vidutinio karštumo – jei jis per karštas, sklindžiai apskrus iš išorės, bet liks žali viduje.
- Kepkite sklindžius nedidelėmis partijomis, kad turėtumėte pakankamai vietos juos apversti.
- Iškeptus sklindžius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
Atsiliepimai