Obuolių sklindžiai su sausomis mielėmis

Autorius apie receptą

Jau ganėtinai seniai svajojau išsikepti šiuos mielinius obuolių sklindžius, o šiandien pagaliau prisiruošiau. Gavosi dideli ir purūs, be galo patiko! Kadangi pats obuolių sezonas, tai tikrai labai rekomenduoju ir Jums visiems pasigaminti. Aš gamindama naudojau rūgštesnius obuolius. Jie čia labiausiai tinka. Tad nieko ilgai nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų obuolių galima naudoti kriaušes, persikus arba net bananus, jei norite eksperimentuoti su skoniais.
  • Jei neturite sausų mielių "Fermipan", galite naudoti bet kurį kitą sausų mielių prekės ženklą, kuris yra prieinamas jūsų parduotuvėje.
  • Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį, karamelizuotą skonį.
  • Norėdami suteikti ypatingo aromato, į tešlą galite įdėti žiupsnelį cinamono, vanilės ekstrakto arba tarkuoto muskato riešuto.
  • Jei nesate kiaušinių mėgėjas arba jų nevartojate, galite pakeisti juos 100 g obuolių tyrės vietoje vieno kiaušinio.
  • Aliejų kepimui galite pakeisti lydytu sviestu, kuris suteiks sklindžiams riešutinį poskonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia naudoti rūgštesnius obuolius, tokius kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas, nes jie išlaiko savo formą kepant ir suteikia malonų kontrastą saldžiai tešlai.
  • Prieš maišant tešlą, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip tešla geriausiai pakils.
  • Vanduo mielių aktyvavimui turėtų būti šiltas (apie 35-40°C), bet ne karštas, nes aukšta temperatūra gali sunaikinti mieles.
  • Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje, be skersvėjų, kad gautumėte puriausius sklindžius.
  • Aliejus kepimui turėtų būti vidutinio karštumo – jei jis per karštas, sklindžiai apskrus iš išorės, bet liks žali viduje.
  • Kepkite sklindžius nedidelėmis partijomis, kad turėtumėte pakankamai vietos juos apversti.
  • Iškeptus sklindžius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • obuolių: 3
    • miltų: 8 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų (+1 arbatinio šaukštelio)
    • druskos: žiupsnelio
    • sausų mielių: 1 pakelio (naudoju "Fermipan" 11 gramų)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į stiklinę šilto vandens įdėkite šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Ištirpinkite.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu, palaipsniui supildami likusį cukrų, druską, miltus.
  3. 3. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite į tešlą.
  4. 4. Palikite tešlą maždaug 20-30 minučių pakilti.
  5. 5. Po to kepkite įkaitintame aliejuje, sklindžius darykite didelius - pilkite po du šaukštus tešlos.
  6. 6. Patiekite vienus arba su mėgstamais pagardais. Skanaukite!

Atsiliepimai