Avižiniai širdelių - čirviniai blynai su avižų miltais

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Avižiniai širdelių - čirviniai blynai su avižų miltais
Mano vaikai šiandien pareiškė, kad šiandien privalo būti blynų diena, todėl reikia būtinai jų iškepti. Tad kaip tarėme, taip ir padarėme, nors jų šį rytą tikrai nebuvo mano planuose. Kepiau juos iš avižinių miltų, todėl skonis kiek kitoks, nei įprastas, bet tikrai labai skanus ir mano akimis žiūrint sveikesnis variantas. Jeigu dar neturite mylimo širdelių - čirvinių blynų recepto, labai rekomenduoju išmėginti šį.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite lengvai pritaikyti ingredientus pagal savo poreikius ar tai, ką turite namuose. Kiaušinius galima pakeisti bananais (vienas bananas vietoje vieno kiaušinio) arba lininių sėmenų mišiniu (1 valgomasis šaukštas linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens vietoj vieno kiaušinio). Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokosų cukrumi. Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba avokadu, jei norite dar sveikesnės alternatyvos. Pienas arba kefyras gali būti pakeisti augaliniu pienu, tokiu kaip migdolų, kokosų ar avižų pienas, jei laikotės veganų mitybos ar netoleruojate laktozės. Avižinius miltus galima pakeisti ne tik kvietiniais, bet ir grikių, kokosų ar migdolų miltais, tačiau tuomet gali tekti koreguoti skysčių kiekį recepte. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint išgauti pačius skaniausius ir puriausius blynus, rekomenduojama kiaušinius su cukrumi plakti ilgiau – bent 3-5 minutes, kol masė taps puri ir pabals. Sviestą būtinai atvėsinkite prieš maišydami su kitais ingredientais, kad išvengtumėte kiaušinių sutraukimo. Jei naudojate avižinius miltus, tešlai suteikite 5-10 minučių pastovėti prieš kepimą – taip miltai absorbuos drėgmę ir blynai bus puresnį. Čirvinių blynų keptuvę būtinai gerai įkaitinkite prieš pradėdami kepti ir lengvai patepkite aliejumi prieš pirmąjį blyną, kad neprikibtų. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo keptuvės, todėl stebėkite pirmuosius blynus – jie turėtų įgauti gražią auksinę spalvą. Nespauskite blynų kepimo metu, leiskite jiems natūraliai iškepti. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 4 šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • pienas: 200 mililitrų (arba kefyras)
    • avižiniai miltai: 250 gramų (tinka ir kvietiniai)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. 2. Tuomet sviestą ištirpinkite bei atvėsinkite. Sviestą sumaišykite su kefyru bei įmaišykite į kiaušinių masę.
  3. 3. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Berkite miltus į kiaušinių masę bei gerai išmaišykite. Tešla gausis tirštoka.
  4. 4. Po to kepkite įkaitintoje vaflinėje - čirvinių blynų keptuvėje, kol visiškai iškepa.
  5. 5. Patiekite su mėgstamais pagardais ir lepinkitės!
Mieliniai blynai su kefyru
(1)