Mano vaikai šiandien pareiškė, kad šiandien privalo būti blynų diena, todėl reikia būtinai jų iškepti. Tad kaip tarėme, taip ir padarėme, nors jų šį rytą tikrai nebuvo mano planuose. Kepiau juos iš avižinių miltų, todėl skonis kiek kitoks, nei įprastas, bet tikrai labai skanus ir mano akimis žiūrint sveikesnis variantas. Jeigu dar neturite mylimo širdelių - čirvinių blynų recepto, labai rekomenduoju išmėginti šį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite lengvai pritaikyti ingredientus pagal savo poreikius ar tai, ką turite namuose. Kiaušinius galima pakeisti
bananais (vienas bananas vietoje vieno kiaušinio) arba lininių sėmenų mišiniu (1 valgomasis šaukštas linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens vietoj vieno kiaušinio). Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokosų cukrumi. Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba avokadu, jei norite dar sveikesnės alternatyvos. Pienas arba kefyras gali būti pakeisti augaliniu pienu, tokiu kaip migdolų, kokosų ar avižų pienas, jei laikotės veganų mitybos ar netoleruojate laktozės. Avižinius miltus galima pakeisti ne tik kvietiniais, bet ir grikių, kokosų ar migdolų miltais, tačiau tuomet gali tekti koreguoti skysčių kiekį recepte.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išgauti pačius skaniausius ir puriausius blynus, rekomenduojama kiaušinius su cukrumi plakti ilgiau – bent 3-5 minutes, kol masė taps puri ir pabals. Sviestą būtinai atvėsinkite prieš maišydami su kitais ingredientais, kad išvengtumėte kiaušinių sutraukimo. Jei naudojate avižinius miltus, tešlai suteikite 5-10 minučių pastovėti prieš kepimą – taip miltai absorbuos drėgmę ir blynai bus puresnį. Čirvinių blynų keptuvę būtinai gerai įkaitinkite prieš pradėdami kepti ir lengvai patepkite aliejumi prieš pirmąjį blyną, kad neprikibtų. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo keptuvės, todėl stebėkite pirmuosius blynus – jie turėtų įgauti gražią auksinę spalvą. Nespauskite blynų kepimo metu, leiskite jiems natūraliai iškepti.