Cukinijų ir fetos blyneliai su panko džiūvėsėliais

2024-11-03 Autorius Indrė - gaminu_sau

Cukinijų ir fetos blyneliai su panko džiūvėsėliais
Cukinijų ir fetos blyneliai – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šie blyneliai sujungia švelnų cukinijų skonį su sūria fetos nata, sukurdami unikalų ir subalansuotą derinį. Be to, jie yra maistingi ir lengvai paruošiami, todėl taps puikiu pasirinkimu norintiems įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Cukinijos: Galite pakeisti tarkuotomis morkomis arba moliūgu, tačiau skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
  • Fetos sūris: Tinka ožkos sūris arba gerai nusausinta varškė.
  • Panko džiūvėsėliai: Galima naudoti paprastus džiūvėsėlius arba avižinius dribsnius.
  • Krapai: Pakeiskite petražolėmis, baziliku ar mėtomis, suteikdami kitokį skonio atspalvį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant tarkuotas cukinijas į tešlą, būtinai gerai nuspauskite išsiskyrusias sultis, kad blyneliai būtų traškūs ir nesubliūkštų.
  • Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir gražiai apskrustų.
  • Patiekite su grietinės padažu, pagardintu česnaku ir krapais, arba su natūraliu jogurtu.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 600 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 150 kcal

Ingredientai

    • Cukinija: 1 nedidelė
    • Fetos sūris: 50 g
    • Kiaušinis: 1 nedidelis
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Panko džiūvėsėliai: 20 g
    • Krapai: pagal skonį
    • Džiovintas bazilikas: žiupsnelis
    • Druska ir juodieji pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Grietinė: pagal poreikį
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Krapai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite cukiniją: Sutarkuokite ją burokine tarka, pabarstykite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Nuspauskite skystį: Po 10 minučių rankomis gerai nuspauskite cukinijų tarkius, kad pašalintumėte perteklinį skystį, ir sudėkite juos į dubenį.
  3. 3. Paruoškite tešlą: Į dubenį su cukinijomis įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkintą fetos sūrį, panko džiūvėsėlius, smulkintą česnaką, žiupsnelį džiovinto baziliko, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
  4. 4. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.
  5. 5. Formuokite blynelius: Iš paruoštos masės formuokite nedidelius blynelius.
  6. 6. Kepkite: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
  7. 7. Dėkite suformuotus blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
  8. 8. Paruoškite padažą: Į grietinę įdėkite smulkintą česnaką, krapus, druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Patiekite: Blyneliai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Patiekite juos su paruoštu grietinės padažu arba natūraliu jogurtu.
  10. 10. Santrauka: Cukinijų ir fetos blyneliai – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis bet kuriuo dienos metu. Jų paruošimas yra paprastas ir greitas, o ingredientų derinys suteikia unikalų skonį. Be to, šis patiekalas yra maistingas ir gali būti pritaikytas pagal individualius skonio poreikius, keičiant ar papildant ingredientus.
Receptų autorė gaminu_sau