Paprasti pusryčių blynai su obuoliais su klevų sirupu

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Paprasti pusryčių blynai su obuoliais su klevų sirupu
Šilti, kvapnūs ir nepaprastai skanūs pusryčių blynai su obuoliais ir klevų sirupu - tai tobulas pasirinkimas jaukiam rytui su šeima ar draugais. Šis receptas sužavės savo paprastumu ir nuostabiu skoniu, kuris primins jaukius vaikystės pusryčius. Obuoliai suteikia blynams natūralaus saldumo ir drėgmės, o klevų sirupas sukuria tobulą karamelizuotą sluoksnį, kuris tirpsta burnoje. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti viso grūdo miltus arba avižinius miltus, kurie suteiks patiekalui daugiau skaidulų.
  • Karvės pieną galima pakeisti migdolų, kokosų ar avižų pienu, jei norite veganiško varianto.
  • Jei namuose neturite klevų sirupo, galite naudoti medų, agavos sirupą arba net naminį karamelės padažą.
  • Vietoje obuolių galima naudoti kriaušes, persikus ar net bananus, priklausomai nuo sezono ir asmeninių pomėgių.
  • Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba stevija, jei norite mažiau kalorijų.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia - per daug išmaišyta tešla gali padaryti blynus kietus.
  • Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros - per karšta keptuvė gali sudeginti blynus išorėje, bet palikti žalius viduje.
  • Jei norite, kad blynai būtų dar puresni, galite atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio ir išplaktą baltymą įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
  • Tarkuotus obuolius galite lengvai nusausinti, jei norite, kad blynai būtų mažiau drėgni.
  • Paruoštus blynus galima laikyti šiltai orkaitėje (apie 70°C), kol bus iškepti visi.

Ingredientai

    • obuoliai: 1
    • miltai: 1 puodelio
    • pienas: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: trečdalio puodelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono)
    • klevų sirupas (aptepimui)
    • sviestas (keptuvės patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolį sutarkuokite "burokinės" tarkos pagalba, nulupti jo nėra būtina, bet jeigu pvz. vaikai su odele nelabai valgo, galite tą ir padaryti.
  2. 2. Į dubenį pilkite visus nurodytus ingredientus (išskyrus klevų sirupą) bei gerai šluotele išmaišykite.
  3. 3. Tuomet imkite nedidelę keptuvę, įkaitinkite, vos vos patepkite su sviestu bei pilkite mažą samtelį tešlos (blynas turi būti truputį storesnis už lietinį). Paskirstykite po visą keptuvę.
  4. 4. Kai viršuje jau pradės kilti burbuliukai, o apačia gražiai paruduos, blyną apverskite, pilkite ant jo nepilną valgom1jį šaukštą klevų sirupo bei tolygiai paskirstykite šluotele. Kepkite dar maždaug keletą minučių kol apačia paruduos, po to blyną dar kartą apverskite bei pakepkite 30 sekundžių, kad klevų sirupas vos karamelizuotųsi.
  5. 5. Dėkite blyną į lėkštę, keptuvę greitai pavalykite popieriniu rankšluosčiu, kad likęs sirupas nepradėtų degti bei nesugadintų kito kepamo blyno.
  6. 6. Vėl patepkite sviestu bei toliau kepkite gardžiuosius blynus.
  7. 7. Galiausiai patiekite su grietine, mėgstama uogiene, arba kaip mūsų šeimoje mėgstama labiausiai - su šokolado ir karamelės padažu.

Atsakinėjama į Komentarą

Varškėčiai su špinatais
(1)