Senoviniai purūs varškėčiai kepti orkaitėje su razinomis pagal Beatą

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Senoviniai purūs varškėčiai kepti orkaitėje su razinomis pagal Beatą
Mano šeimoje įvairiausi patiekalai iš varškės yra itin pamėgsti. Šiandien labai užsinorėjome orkaitėje keptų varškėčių, kad būtų kuo mažiau riebalų. Šiek tiek paieškojau receptų internete ir pas Beatą pamačiau senovinių purių varškėčių receptą, būtent pritaikytą kepti orkaitėje. Gavosi nerealiai skanu ir dabar su visais Jumis noriu pasidalinti šiuo fantastišku receptu. Seniai taip skaniai buvau valgiusi.


Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Varškė: galite naudoti tiek liesą, tiek riebesnę varškę pagal savo pageidavimus. Taip pat tinka varškės sūris arba grūdėta varškė, tik tuomet reikėtų ją sutrinti.
  • Razinos: jei nemėgstate razinų, galite jas pakeisti džiovintomis spanguolėmis, smulkintais džiovintais abrikosais, trešnėmis arba visai praleisti.
  • Cukrus: įprastą baltą cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, tačiau tuomet tešla gali būti šiek tiek lipnesnė.
  • Miltai: galima naudoti ne tik kvietinius, bet ir spelta miltus arba dalį miltų pakeisti avižiniais.
  • Pienas: tinka bet koks pienas - karvės, ožkos, arba augalinės kilmės, kaip kokosų, migdolų ar avižų pienas.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Tešlą minkyti reikėtų tik tiek, kiek būtina, kad ingredientai susijungtų. Per ilgas minkymas gali padaryti varškėčius kietus.
  • Jei tešla per daug limpa prie rankų, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, tačiau neperdozuokite, kad varškėčiai išliktų purūs.
  • Prieš kepimą galite varškėčius aptepti kiaušinio plakiniu, taip jie įgaus gražesnę auksinę spalvą.
  • Jei norite, kad razinos būtų minkštesnės, prieš dėdami į tešlą, jas 10 minučių pamerkite šiltame vandenyje.
  • Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl stebėkite varškėčius ir išimkite, kai jie gražiai paruduoja.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • miltai: ~2 stiklinių
    • razinos: ~2 saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę, kiaušinį, aliejų, pieną ir cukrų gerai ištrinkite.
  2. 2. Tada berkite razinas ir miltus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta ir minkoma tešla.
  3. 3. Tuomet tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus maždaug 1 centimetro storio ir stikline išspauskite varškėčius.
  4. 4. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  5. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol gražiai parus.
  6. 6. Ištrauktus aptepkite pienu. Išimtus galite, jeigu norisi, apiberti miltiniu cukrumi.
  7. 7. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su liesa grietine bei cukrumi. Itin skanu patiekti su kakava. Pasilepinam!

Julija

Nepasiteisino, isejo keti ir sausi.
Atsakyti
Desertas: Varškės pudingas
(6)