Mano šeimoje įvairiausi patiekalai iš varškės yra itin pamėgsti. Šiandien labai užsinorėjome orkaitėje keptų varškėčių, kad būtų kuo mažiau riebalų. Šiek tiek paieškojau receptų internete ir pas Beatą pamačiau senovinių purių varškėčių receptą, būtent pritaikytą kepti orkaitėje. Gavosi nerealiai skanu ir dabar su visais Jumis noriu pasidalinti šiuo fantastišku receptu. Seniai taip skaniai buvau valgiusi.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškė: galite naudoti tiek liesą, tiek riebesnę varškę pagal savo pageidavimus. Taip pat tinka varškės sūris arba grūdėta varškė, tik tuomet reikėtų ją sutrinti.
- Razinos: jei nemėgstate razinų, galite jas pakeisti džiovintomis spanguolėmis, smulkintais džiovintais abrikosais, trešnėmis arba visai praleisti.
- Cukrus: įprastą baltą cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, tačiau tuomet tešla gali būti šiek tiek lipnesnė.
- Miltai: galima naudoti ne tik kvietinius, bet ir spelta miltus arba dalį miltų pakeisti avižiniais.
- Pienas: tinka bet koks pienas - karvės, ožkos, arba augalinės kilmės, kaip kokosų, migdolų ar avižų pienas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkyti reikėtų tik tiek, kiek būtina, kad ingredientai susijungtų. Per ilgas minkymas gali padaryti varškėčius kietus.
- Jei tešla per daug limpa prie rankų, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, tačiau neperdozuokite, kad varškėčiai išliktų purūs.
- Prieš kepimą galite varškėčius aptepti kiaušinio plakiniu, taip jie įgaus gražesnę auksinę spalvą.
- Jei norite, kad razinos būtų minkštesnės, prieš dėdami į tešlą, jas 10 minučių pamerkite šiltame vandenyje.
- Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl stebėkite varškėčius ir išimkite, kai jie gražiai paruduoja.
Julija
Atsakyti