Varškės spurgos yra tradicinis lietuviškas desertas, kuris pasižymi traškia išore ir minkštu, lengvu vidumi. Pagrindinės sudedamosios dalys – varškė, kiaušiniai, miltai, ir cukrus – sukuria švelniai saldų skonį. Spurgos dažnai pagardinamos vanilės ekstraktu ar citrinos žievelėmis, kad suteiktų papildomą aromatą. Tešla formuojama į rutuliukus ir kepama įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos. Dažnai spurgos patiekiamos apibarstytos cukraus pudra arba su uogiene, šviežiais vaisiais ar grietine.
Tai paprastas, tačiau labai mėgstamas desertas, idealiai tinkantis prie kavos ar arbatos.
Redaktorės Vaidos komentaras - mano nuomone tai vienas skanesnių Lietuviškų desertų. Minkštos, purios spurgos, patiektos su puodeliu gardžios arbatos yra tobula popietės akimirka. Vaikai mėgsta spurgas kartu su stikline pieno. Tikrai gardu, ginčytis negalėčiau.