Varškės spurgos su kepimo milteliais

2024-10-03 Autorius IPKitchen

Varškės spurgos su kepimo milteliais
Varškės spurgos yra tradicinis lietuviškas desertas, kuris pasižymi traškia išore ir minkštu, lengvu vidumi. Pagrindinės sudedamosios dalys – varškė, kiaušiniai, miltai, ir cukrus – sukuria švelniai saldų skonį. Spurgos dažnai pagardinamos vanilės ekstraktu ar citrinos žievelėmis, kad suteiktų papildomą aromatą. Tešla formuojama į rutuliukus ir kepama įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos. Dažnai spurgos patiekiamos apibarstytos cukraus pudra arba su uogiene, šviežiais vaisiais ar grietine.

Tai paprastas, tačiau labai mėgstamas desertas, idealiai tinkantis prie kavos ar arbatos.

Redaktorės Vaidos komentaras - mano nuomone tai vienas skanesnių Lietuviškų desertų. Minkštos, purios spurgos, patiektos su puodeliu gardžios arbatos yra tobula popietės akimirka. Vaikai mėgsta spurgas kartu su stikline pieno. Tikrai gardu, ginčytis negalėčiau. 

Ingredientai

    • Varškė: 360g (9% riebumo)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Vanilinis cukrus: 20 g (1 pakelis)
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Citrinos sultys: 1 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Miltai: 160 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į maisto smulkintuvą sudėti varkšę, įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, įpilti citrinos sulčių. Viską sutrinti ir perkelti į dubenį.
  2. 2. Į varškės masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Užmaišyti tešlą.
  3. 3. Puode įkaitinti aliejų. Reikia tiek, kad apsemtų pusę spurgyčių.
  4. 4. Rankomis suformuoti norimo dydžio spurgas ir po kelias kepti vis pavartant, kad tolygiai iškeptų ir taptų gražios auksinės spalvos.
  5. 5. Iškepusias perkelti ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
  6. 6. Patiekiant galima papildomai apibarstyti cukraus pudra.
Varškės spurgos su kepimo milteliais
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)