Autorius apie receptą
Man tai pats puriausias bei gardžiausias kada valgytas varškės apkepas! Jis toks lengvutis, tiesiog tirpstantis burnoje... Kai pirmą kartą pamačiau, kad jis yra ruošiamas su "President" varške labai nustebau, nes tikrai taip dar nebuvau gaminusi. Tad ilgai nieko nesvarstydama nusprendžiau išmėginti. Patiko iš pirmo karto ir pranoko visus išsikeltus lūkesčius. Buvo taip skanu, kad įsitraukėm su šeima į savo mėgstamiausių desertų sąrašą. Tad labai drąsiai ir Jums rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti šį labai gerą receptą. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- „President“ varškę galima keisti riebesne 9 % varške be gumulėlių, tačiau tekstūra gali būti šiek tiek mažiau vientisa.
- Pieną galima keisti augaliniu – avižų, migdolų ar kokosų pienu.
- Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba klevų sirupu (pastarasis suteiks šiek tiek karamelinį poskonį).
- Džiovintas slyvas galima keisti džiovintais abrikosais, razinomis ar spanguolėmis.
- Migdolus galima keisti graikiniais, lazdyno ar anakardžių riešutais.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vaniliniu cukrumi arba natūralia vanilės ankštimi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinių baltymus būtina plakti iki standžių putų, kad apkepas būtų ypatingai purus.
- Baltymus į varškės masę reikėtų įmaišyti labai atsargiai, kad jie neprarastų purumo.
- Kepimo forma turi būti gerai ištepta sviestu ir apibarstyta džiūvėsėliais – tai padeda apkepui neprikibti ir lengviau išsiimti.
- Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės – rekomenduojama tikrinti, ar apkepas jau iškepęs, įbedant medinį pagaliuką.
- Iškeptą apkepą galima patiekti ne tik su uogiene, bet ir su grietine, natūraliu jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Atsiliepimai
Aldona
Atsakyti