Varškės apkepas su "President" varške kepiniams ir manų kruopomis

Autorius apie receptą

Man tai pats puriausias bei gardžiausias kada valgytas varškės apkepas! Jis toks lengvutis, tiesiog tirpstantis burnoje... Kai pirmą kartą pamačiau, kad jis yra ruošiamas su "President" varške labai nustebau, nes tikrai taip dar nebuvau gaminusi. Tad ilgai nieko nesvarstydama nusprendžiau išmėginti. Patiko iš pirmo karto ir pranoko visus išsikeltus lūkesčius. Buvo taip skanu, kad įsitraukėm su šeima į savo mėgstamiausių desertų sąrašą. Tad labai drąsiai ir Jums rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti šį labai gerą receptą. :)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • „President“ varškę galima keisti riebesne 9 % varške be gumulėlių, tačiau tekstūra gali būti šiek tiek mažiau vientisa.
  • Pieną galima keisti augaliniuavižų, migdolų ar kokosų pienu.
  • Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba klevų sirupu (pastarasis suteiks šiek tiek karamelinį poskonį).
  • Džiovintas slyvas galima keisti džiovintais abrikosais, razinomis ar spanguolėmis.
  • Migdolus galima keisti graikiniais, lazdyno ar anakardžių riešutais.
  • Vanilės ekstraktą galima pakeisti vaniliniu cukrumi arba natūralia vanilės ankštimi.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinių baltymus būtina plakti iki standžių putų, kad apkepas būtų ypatingai purus.
  • Baltymus į varškės masę reikėtų įmaišyti labai atsargiai, kad jie neprarastų purumo.
  • Kepimo forma turi būti gerai ištepta sviestu ir apibarstyta džiūvėsėliais – tai padeda apkepui neprikibti ir lengviau išsiimti.
  • Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės – rekomenduojama tikrinti, ar apkepas jau iškepęs, įbedant medinį pagaliuką.
  • Iškeptą apkepą galima patiekti ne tik su uogiene, bet ir su grietine, natūraliu jogurtu ar šviežiomis uogomis.

Ingredientai

    ~1 kg. apkepo:
    • "President" varškė kepiniams: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 50 mililitrų (naudotas 2% riebumo)
    • manų kruopos: 100 gramų
    • baltas cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • džiovinti vaisiai ar uogos: 1 saujos (buvo naudojamos kapotos slyvos)
    • kapoti migdolai: 1 saujos (arba kiti mėgstami riešutai)
    • sviestas: šiek tiek (formos ištepimui)
    • malti džiūvėsėliai: 3-4 šaukštų (formos pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. 2. Į varškę sudedame kiaušinio trynius, manų kruopas ir druską, supilame pieną, vanilę, riešutus, slyvas ir tirpintą sviestą. Išmaišome. Baltymus plakame, kol išputos.
  3. 3. Tada vis plakdami, pamažu suberiame cukrų. Plakame, kol baltymai taps standūs bei blizgantys. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišome į varškės masę.
  4. 4. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Gilią kepimo formą (aš šį kartą naudojau kekso stačiakampio kekso formą) ištepame su sviestu.
  5. 5. Dugną bei kraštus pabarstome džiūvėsėliais.
  6. 6. Į formą supilame pasiruoštą masę.
  7. 7. Kepame maždaug 40–50 minučių, kol viršus taps rusvas.
  8. 8. Aš pati patiekiau su mėgstama uogiene. Skanaujame!
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsiliepimai

Aldona

Tikrai labai skanus. Puikiai gavosi, ačiū už fantastišką receptą!
Atsakyti
Rikotos sūrio apkepas su obuoliais
(1)