Sotūs bulviniai blynai su varške ir dešrelėmis

2023-11-12 Autorius oSkanu.lt

Sotūs bulviniai blynai su varške ir dešrelėmis
Tai yra patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris labai pasitarnauja norint kiek sotesnės bei įdomesnės vakarienės arba pietų. Blynai, žinoma, gardžiausi patiekti su grietine (kaip mes lietuviai mėgstame), bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu arba gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais. Aš pati bulves visad tarkuoju dviejų tipų tarkomis - viena stambesne, kita smulkesne. Jeigu tarkuosite tik stambia tarka, sutarkuotos bulvės sunkiai susijungs su kitais ingredientais bei ne itin gerai iškeps, o sutarkavus bulves tik smulkia tarka, bulvių masė gaunasi ganėtinai skysta. Todėl tarkuojant pusę bulvių stambiau, kitą pusę smulkiau - blynai iškepa nuostabiai. Be to, šis receptas yra itin naudingas, kai norisi sunaudoti varškės bei dešrelių likučius. Vietoje dešros tai pat galima naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkymo kumpelį.

Ingredientai

    • bulvės: 5 (vid. dydžio)
    • 9% riebumo varškė: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • medžiotojų dešrelės: 2 plonų ir ilgų (kiaulienos arba jautienos)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupkite svogūną ir susmulkinkite.
  2. 2. Dešreles supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. 3. Tuomet varškę sutrinkite su kiaušiniais, druska bei pipirais naudodamos šakutę. Sumaišykite su svogūnu, dešrelėmis bei miltais.
  4. 4. Tada bulves nulupkite. Tris bulves sutarkuokite smulkia tarka, o likusias dvi - stambia tarka.
  5. 5. Sutarkuotas bulves sudėkite į sietelį bei nuspauskite skystį. Sumaišykite su varškės mase.
  6. 6. Po to keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies.
  7. 7. Dėkite po kupiną valgomąjį šaukštą bulvių masės, suformuokite plokščius, apvalius blynelius bei kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. 8. Šitaip iškepkite visus blynelius. Patiekite su grietine bei bulvių prieskoniais arba žalumynais. Skanaus!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)