Kaip tikriausiai daugelis žinote, bulvės bei lašiša tarpusavyje itin dera, tad sujungti juos į vieną bendrą patiekalą visada yra gera mintis. :) Šį kartą Jums rekomenduoju lengvai pagaminamus blynelius, kurie gaunasi labai skanūs!
Ingredientai
Blyneliams (10 vnt.):
virtos bulvės: 660 gramų (7 vid. dydžio bulvės)
krakmolas
rūkyta lašiša: 100 gramų
kiaušiniai: 1
pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
druska
malti juodieji pipirai
Padažui:
svogūnai: 1 (didelio)
grietinėlė: ~300 mililitrų
dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio (galima pakeisti džiovintais)
druska
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame bei sudedame į didelį dubenį plokščiu dugnu.
2. Masę paskirstome tolygiai, padaliname padarydami "pliusą" į keturias dalis.
3. Tada vieną dalį išimame, uždedame ant bulvių, o tuščią vietą užpildome krakmolu lygiai iki bulvių masės.
4. Tuomet sudedame smulkiais kubeliais pjaustytą rūkytą lašišą, įmušame kiaušinį, suberiame petražoles, pagardiname druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkome.
5. Padažas: Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis tampa skaidrus.
6. Tada supilame grietinėlę, sudedame garstyčias, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškiname, kol padažas sutirštėja.
7. Išjungiame ugnį, suberiame šviežius krapus ir išmaišome.
8. Po to iš paruoštos bulvių masės suformuojame blynelius.
9. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apskrudiname iš abiejų pusių.
10. Patiekiame bulvių blynelius su padažu ir skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.