Keptuvėje keptos mažos bulvės su česnakais ir žolelėmis svieste

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje keptos mažos bulvės su česnakais ir žolelėmis svieste
Šios traškios iš išorės, bet minkštos viduje bulvytės sukuria nepamirštamą aromato ir skonio derinį, kuris užburia visus prie stalo. Sviestas suteikia bulvėms nepakartojamą skonio sodrumą, o česnakai ir žolelės papildo patiekalą subtiliais aromatais, kurie priverčia burnoje tirpti kiekvieną kąsnį. Keptuvėje keptos bulvytės puikiai dera kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų, žuvies, ar net kaip savarankiškas užkandis su mėgstamu padažu. Nors receptas atrodo paprastas, tačiau tikrai nustebins jūsų artimuosius savo nepaprasta skonio darna. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Šiam receptui puikiai tinka įvairios bulvių rūšys. Vietoj mažųe apvalių bulvių galite naudoti "Grenaille" arba "Baby potatoes" veisles. Taip pat galima naudoti didesnes, perpjautas pusiau ar ketvirčiais "Russet" ar "Agria" bulves.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi ar ghee sviestu, jei norite kitokių aromatų.
  •  Česnakus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba česnakų milteliais (apie 1 arbatinį šaukštelį). 
  • Jei neturite džiovintų žolelių, galite naudoti šviežias: rozmarino šakelę, šviežius čiobrelius ar petražoles. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami išgauti tobulą traškią bulvių tekstūrą, neaplenkite pirminio virimo etapo. Virtose bulvėse atsiranda daugiau krakmolo paviršiuje, kas padeda sukurti tobulą traškią plutelę kepant. Taip pat neskubėkite kepimo proceso – lėtai kepamos vidutinio kaitrumo ugnyje bulvės įgauna gilesnį skonį. Nepalikite česnako per ilgai kepti, nes jis gali pradėti degti ir suteikti kartumo. Dėl to česnakus geriau dėti vėlesniame kepimo etape. Kepkite bulves neuždengtoje keptuvėje, kad garas galėtų išeiti, ir taip jos taptų traškesnės. 

Ingredientai

    • bulvių: 15 (mažų ir apvalių)
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • verdančio vandens: ~100-150 mililitrų
    • druskos: pagal skonį
    • džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų) žiupsnelis arba Provanso žolelių 1 arbatinis šaukštelis; 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves kruopščiai nuvalome šepetėliu arba kempinėle.
  2. 2. Tuomet sudedame į gilią keptuvę ir užpilame nedideliu kiekiu verdančio vandens.
  3. 3. Uždengiame keptuvę ir verdame maždaug 8 minutes ant stiprios ugnies.
  4. 4. Po kurio laiko išpilame vandenį iš keptuvės, įdedame sviesto ir česnako skilteles, susmulkintas peiliu.
  5. 5. Kai jau sviestas ištirpsta, bulves apibarstome žolelėmis bei druska.
  6. 6. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iki rudos spalvos.
  7. 7. Patiekiame kaip patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos arba žuvies patiekalų. Skanaus!