Šios traškios iš išorės, bet minkštos viduje bulvytės sukuria nepamirštamą aromato ir skonio derinį, kuris užburia visus prie stalo. Sviestas suteikia bulvėms nepakartojamą skonio sodrumą, o česnakai ir žolelės papildo patiekalą subtiliais aromatais, kurie priverčia burnoje tirpti kiekvieną kąsnį. Keptuvėje keptos bulvytės puikiai dera kaip
garnyras prie įvairių mėsos patiekalų, žuvies, ar net kaip savarankiškas užkandis su mėgstamu padažu. Nors receptas atrodo paprastas, tačiau tikrai nustebins jūsų artimuosius savo nepaprasta skonio darna.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui puikiai tinka įvairios bulvių rūšys. Vietoj mažųe apvalių bulvių galite naudoti "Grenaille" arba "Baby potatoes" veisles. Taip pat galima naudoti didesnes, perpjautas pusiau ar ketvirčiais "Russet" ar "Agria" bulves.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi ar ghee sviestu, jei norite kitokių aromatų.
- Česnakus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba česnakų milteliais (apie 1 arbatinį šaukštelį).
- Jei neturite džiovintų žolelių, galite naudoti šviežias: rozmarino šakelę, šviežius čiobrelius ar petražoles.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami išgauti tobulą traškią bulvių tekstūrą, neaplenkite pirminio virimo etapo. Virtose bulvėse atsiranda daugiau krakmolo paviršiuje, kas padeda sukurti tobulą traškią plutelę kepant. Taip pat neskubėkite kepimo proceso – lėtai kepamos vidutinio kaitrumo ugnyje bulvės įgauna gilesnį skonį. Nepalikite česnako per ilgai kepti, nes jis gali pradėti degti ir suteikti kartumo. Dėl to česnakus geriau dėti vėlesniame kepimo etape. Kepkite bulves neuždengtoje keptuvėje, kad garas galėtų išeiti, ir taip jos taptų traškesnės.