1. Iš pradžių pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, nusunkite bei sutrinkite. Pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką svieste (aš dar pridėjau nepilnus du valgomuosius šaukštus susmulkintų lašinukų, bet tai nėra būtina), pabarstykite pipirų ir viską sudėkite į trintas bulves. Gerai išmaišykite, jeigu trūksta, pridėkite druskos beo padėkite vėsti.
2. Tuomet tešlai į dubenį pilkite kefyrą, berkite cukrų, druską ir kepimo miltelius bei išmaišykite. Įmuškite kiaušinį bei išplakite. Po truputį berkite miltus bei maišykite, turi gautis minkšta tešla.
3. Tešlą padalinkite į 16 gabaliukų, bulvių įdarą taip pat į 16 dalių. Kočiokite iš tešlos apvalius blynelius, dėkite įdarą, gerai sužnybkite kraštus, suformuokite laivelio formos ir truputį suspauskite. Gaunasi kažkas panašaus į žemaičių blynus.
4. Tada pilkite į keptuvę šlakelį aliejaus bei kepkite. Pirmiausia uždengtus dugnu ant vidutinio kaitrumo ugnies, o apvertusios, atidengtus. Iškeptus sudėkite į troškintuvą, uždenkite bei padėkite šiltai. Nors galite valgyti jau ir tokius, aš dar pasidariau padažą.
5. Padažui pakepinkite pusę svogūno, galite įdėti kelis pievagrybius arba kitokių grybų, krapų (aš patarkavau truputį džiovinto), dėkite kokius 3 valgomuosius šaukštus grietinės, pilkite truputį vandens, berkite pipirų ir druskos, patroškinkite kokią minutę-dvi ir patiekite su blynais. Skanaukite!
6. Patarimas: Kas mėgstate, kad būtų labai minkšta, galite užpilti tokiu padažu bei patroškinti orkaitėje maždaug 10 minučių.
Laimutė
Atsakyti
česlovas jankus
Atsakyti