Autorius apie receptą
Vienas iš nuostabiausių savaitgalio ritualų man asmeniškai yra pusryčiai, kai niekur nereikia skubėti. Tada sau leidžiu net papusryčiauti lovoje. O kodėl gi ne? Po sunkios darbo savaitės reikia skirti laiko ir sau.
Vienas iš mano pačių geriausių pasirinkimų pusryčiams visada buvo varškėčiai (kiek tik save pamenu). Daug metų valgiau mamos gamintus arba užsakinėdavau kavinėse vėlyvųjų pusryčių metu, bet jau ganėtinai ilgą laiką esu visiškai atsisakiusi ne tik cukraus, bet ir miltų, tad tiek mamos, tiek kavinių siūlomų varškėčių man tenka atsisakyti ir ieškoti man tinkančių receptų.
Tiesą pasakius, galvojau, kad viskas bus daug paprasčiau, tai yra tiesiog pakeisiu cukrų mėgstamu saldikliu, o kviečių miltus - migdolų ir kokosų miltais, bet realybė yra kiek kitokia. Teko daug paeksperimentuoti savo virtuvėje ir "pažaisti" su tais varškėčiais, nes be glitimo, kurio yra įprastuose miltuose, varškės masė yra gan sunkiai "surišama". Teko ne vieną ir ne du kartus išmėginti skirtingus receptus bei proporcijas, kol pagaliau suradau tobulus ir į originalius panašius varškėčius, bet kur kas sveikesnius. Taigi, šį kartą Jums pristatau savo sveikų varškėčių receptą, be cukraus ir be glitimo. Pamėginkite!
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Pusriebė varškė: galima keisti liesa varške, jei siekiama sumažinti bendrą kalorijų kiekį.
- Migdolų miltai: tinka keisti lazdyno riešutų miltais arba saulėgrąžų sėklų miltais.
- Kokosų miltai: galima naudoti linų sėmenų miltus, tačiau reikėtų koreguoti kiekį dėl skirtingo drėgmės sugėrimo.
- Ksilitolis: puikiai keičiamas eritritoliu, stevija arba jų mišiniu.
- Ksantano derva: vietoj jos galima naudoti balkšvojo gysločio sėklų luobeles arba marantos miltelius.
- Kokosų drožlės: galima pakeisti sezamo sėklomis arba maltais riešutais apvoliojimui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Varškę būtina ištrinti šakute arba blenderiu, kad masė būtų vientisa ir nesubyrėtų kepant.
- Neperkraukite keptuvės – varškėčiai turi turėti vietos lengvai apsiversti.
- Kepkite ant vidutinės ar net mažesnės kaitros, nes riešutų ir kokosų miltai greitai skrunda ir gali sudegti.
- Tirštiklio nepraleiskite – jis būtinas, kad be glitimo gaminamas tešlos pagrindas išlaikytų formą.
- Jei norite sotesnių pusryčių, patiekite su riešutų sviestu arba graikišku jogurtu.
Atsiliepimai