Autorius apie receptą
Šie tradiciniai blynai išsiskiria tuo, kad jiems nereikia nei sodos, nei kepimo miltelių, o jų paslaptis slypi ypatingame plikytos tešlos ruošimo būde. Minkšti, pūsti ir neįtikėtinai lengvi, šie blynai puikiai dera tiek su uogiene, tiek su medumi ar grietine. Receptas, kurį čia pateikiu, yra patobulintas naminis variantas, kuris garantuoja, kad kiekvienas blynas bus tobulas - puraus vidaus ir švelniai traškios išorės. Šiuos blynus pamėgs visa šeima, o jų gamybos procesas nėra sudėtingas, nors ir reikalauja tam tikro kruopštumo.
Galimos ingredientų alternatyvos - Nors tradiciškai šie blynai gaminami su karvės pienu, galite eksperimentuoti naudodami augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar kokosų.
- Jei norite sumažinti riebumą, dalį sviesto galite pakeisti jogurtu arba grietine.
- Karališkus miltus galima pakeisti universaliais kvietiniais miltais arba, jei ieškote sveikesnės alternatyvos, naudoti pilno grūdo kvietinius miltus (tačiau tuomet blynai gali būti šiek tiek tankesni).
- Cukraus pudrą galima pakeisti įprastu cukrumi arba medumi.
- Apelsino žievelę galima pakeisti citrinos žievele arba vanile, o jei mėgstate prieskonius - įmaišykite šiek tiek cinamono ar kardamono.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant pliktus blynus, ypač svarbu teisingai paruošti tešlą. Įsitikinkite, kad pienas su sviestu yra tikrai gerai užviręs - tai padeda miltams gerai išbrinkti. Minkydami tešlą su miltais, stenkitės išvengti gumuliukų. Baltymų įmaišymas turi būti atliekamas atsargiai, kad neprarastumėte jų purumo - geriausia tai daryti mediniu šaukštu, o ne plaktuvu. Keptuvė turėtų būti įkaitinta prieš dedant tešlą, bet ne per karšta, kad blynai nesudegtų. Apvertinėkite blynus tik vieną kartą, kad jie išliktų purūs.
Atsiliepimai