Purūs kefyro blynai su medumi

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Purūs kefyro blynai su medumi
Purūs kefyro blynai su medumi – tai klasikinis, bet kartu ir unikalus receptas, kuris užburia savo paprastumu ir neįtikėtinu skoniu. Šie švelnūs, minkšti ir puri blynai yra tobulas pasirinkimas jaukiam šeimos pusryčiams. Jų paslaptis slypi kefyre, kuris suteikia blynams nepakartojamai lengvą tekstūrą ir subtilų rūgštelį, puikiai derančią su saldžiu medumi. Kefyro blynai išsiskiria tuo, kad jie yra ne tik skanūs, bet ir lengvai virškinami, tad puikiai tinka visai šeimai – tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti juos paprasta ir greitai, o rezultatas visuomet džiugina – pasakiškai purūs blynai, kurie tiesiog tirpsta burnoje kartu su medumi. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal turimus produktus ar asmeninius poreikius. Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, pasukomis ar net jogurtu (nors tekstūra šiek tiek skirsis). Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus, pilno grūdo miltus ar net avižinius miltus (tuomet reikės mažiau skysčio). Medų galima pakeisti klevų sirupu, agavų sirupu ar net cukraus sirupu su vanilės ekstraktu. Kokosų aliejų lengvai pakeičia sviesto aliejus, saulėgrąžų aliejus ar net išlydytas sviestas. Jei esate alergiškas kiaušiniams, galite išbandyti receptą be jų – tuomet įdėkite šiek tiek daugiau kepimo miltelių ir sodą, kad blynai išliktų purūs. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Siekiant tobulų rezultatų, svarbu nepersistengti maišant tešlą – kuo mažiau maišysite, tuo puresni bus blynai. Geriausia tešlą maišyti mediniu šaukštu ar silikonine mentele, kad išliktų daugiau oro burbuliukų. Keptuvę įkaitinkite vidutiniškai, nes per karšta keptuvė degina blynus iš išorės, o vidus lieka neiškepęs. Jei norite ypač purių blynų, palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių prieš kepimą – taip soda ir kepimo milteliai turės daugiau laiko reaguoti. Labai svarbu apversti blynus tik vieną kartą – kai viršuje formuojasi burbuliukai, tai ženklas, kad metas apversti. 

Ingredientai

    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kefyras: 1 puodelis (250 ml)
    • Miltai: 1 puodelis
    • Medus: 1 šaukštas
    • Kokosų aliejus: 1 šaukštas (tinka ir kitoks augalinis aliejus)
    • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis (jei naudojate paprastus miltus)
    • Soda: 1 nubrauktas šaukštelis
    • Druska: žiupsnelis
    • Aliejus kepimui
    • Medaus korys (arba skystas medus) valgyti kartu su blynais

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jei medus nėra skystas, jį lengvai pašildykite virš garų vonelės kartu su kokosų aliejumi. Šiek tiek pašildžius, medus taps skystas, o aliejus suminkštės.
  2. 2. Į tą patį indą įmuškite kiaušinį ir jį plakite, kol susidarys putos.
  3. 3. Kefyrą sumaišykite su soda, kad susilpnintumėte sodos skonį, ir įpilkite šį mišinį į išplaktą kiaušinį. Viską švelniai išmaišykite.
  4. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, tada švelniai įmaišykite juos į drėgną mišinį. Nepermaišykite, tešla turi išlikti šiek tiek gumuliuota, pilna oro.
  5. 5. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šaukštelį kokosų aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami blynelius.
  6. 6. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol jie taps tamsiai auksinės spalvos iš abiejų pusių. Apverskite tik vieną kartą.
  7. 7. Patiekite karštus blynus su medaus korys arba skystu medumi. Galima pridėti šviežių uogų pagal skonį.
Mini blynai pusryčiams
(10)