Paprasti šokoladiniai blynai su kepimo milteliais

2025-04-30 Autorius oSkanu.lt

Paprasti šokoladiniai blynai su kepimo milteliais
Paprasti šokoladiniai blynai su kepimo milteliais yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori greitai ir nesudėtingai paruošti gardų desertą. Blynų tekstūra yra puri ir lengva dėl kepimo miltelių, o šokolado gabalėliai suteikia nepakartojamą skonį kiekvienam kąsniui. Juodas šokoladas suteikia blynams sodrumo, o kakava papildo šokoladinį skonį, sukurdama harmoniją burnoje. P

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje juodo šokolado galima naudoti pienišką šokoladą arba šokolado lašelius, jei mėgstate švelnesnį skonį.
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, avižų ar kokosų pienu, jei laikotės veganinės mitybos arba netoleruojate laktozės.
  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelės poskonį, arba medų, kuris suteiks natūralaus saldumo.
  • Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos, arba naudoti be glitimo miltus, jei turite glitimo netoleravimą.
  • Kakavą galima pakeisti šokolado milteliais, tačiau tuomet reikėtų sumažinti cukraus kiekį, nes šokolado milteliai dažnai būna saldesni.
  • Jei neturite sviesto kepimui, galite naudoti kokosų aliejų ar kitą augalinį aliejų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami gaminti blynus, leiskite visiems ingredientams pasiekti kambario temperatūrą, ypač kiaušiniams ir pienui, taip masė bus vientisesnė.
  • Baltymų plakimui naudokite švarų ir sausą indą, kad jie geriau išsiputotų.
  • Šokoladą geriausia tirpinti vandens vonelėje, o ne mikrobangų krosnelėje, kad jis nesudegtų.
  • Tešlą palikite pastovėti 10-15 minučių prieš kepimą, taip blynai bus puresni.
  • Keptuvę įkaitinkite prieš pildami tešlą, bet nedarykite per karštos, nes šokoladas gali greitai pridegti.
  • Blynus apverskite tik vieną kartą, kai paviršiuje pasirodo oro burbuliukai, taip jie išliks puresni.
  • Iškeptus blynus sudėkite ant šiltos lėkštės ir uždenkite, kad jie išliktų šilti, kol iškeps visi blynai.
  • Geriausiam rezultatui naudokite sveriamus ingredientus, o ne tūrio matavimus.

Ingredientai

    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 150 gramų
    • kakava: 1 valgomojo šaukšto
    • baltymai: 1
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 30 gramų
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo juodo šokolado susmulkinimo į mažus gabalėlius, kad jis greičiau ištirptų tešloje ir tolygiai pasiskirstytų.
  2. 2. Dideliame dubenyje išplakite 2 kiaušinius iki purios konsistencijos, tada įpilkite 100 ml pieno ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Atskirame dubenyje sumaišysite sausus ingredientus: 150 g miltų, 1 valgomąjį šaukštą kakavos, 30 g cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą kepimo miltelių.
  4. 4. Sausų ingredientų mišinį pamažu berkite į skystų ingredientų mišinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
  5. 5. Kitame dubenyje išplaka 1 baltymą su žiupsneliu druskos iki standžių putų - tai užtruks maždaug 3-5 minutes elektriniu plaktuvu arba ilgiau plakant rankiniu būdu.
  6. 6. Atsargiai įmaišyti susmulkintą šokoladą į tešlos mišinį, užtikrinant, kad jis tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Dabar labai atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą, maišydami iš apačios į viršų, kad išlaikytumėte oro burbuliukus ir tešla išliktų puri.
  8. 8. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištepkite ją plonu sviesto sluoksniu.
  9. 9. Į keptuvę pilsite po 2-3 valgomuosius šaukštus tešlos kiekvienam blynui, formuodami apvalius blynus.
  10. 10. Kepsite blynus apie 2-3 minutes iš vienos pusės, kol paviršiuje atsiras burbuliukai, tada atsargiai apversite ir kepsite dar 1-2 minutes iš kitos pusės.
  11. 11. Iškeptus blynus dėkite ant lėkštės ir, jei norite, uždenkite, kad išliktų šilti, kol iškepsite visą tešlą.
  12. 12. Patiekite šiltus blynus su vaniliniais ledais, kaip siūloma originaliame recepte, arba su kitais mėgstamais priedais, pavyzdžiui, uogomis, grietinėle ar šokolado padažu.
Ploni lietiniai
(7)