Neringos amerikietiški blyneliai su kefyru

Autorius apie receptą

Neringos amerikietiški blyneliai su kefyru - tai vienas iš tų patiekalų, kurie sugrąžina į vaikystę ir užpildo namus jaukiu kepimo aromatu. Šie fantastiški, purūs ir nepaprastai minkšti blyneliai yra tobulas pasirinkimas tiek savaitgalio pusryčiams, tiek jaukiam vakarui su šeima. Tradicinis amerikietiškų blynelių receptas čia įgauna lietuvišką akcentą - kefyrą, kuris suteikia blynams ypatingą purumą ir lengvą rūgštelę. Šie blyneliai gali būti patiekiami su įvairiais priedais - uogiene, medumi, klevų sirupu, šviežiomis uogomis ar vaisiais, o galbūt su ledais ir šokoladiniu užpilu šventiniam desertui. 

Reklama


Galimos ingredientų alternatyvos
 

Pagrindines sudedamąsias dalis galima lengvai pakeisti pagal savo skonį ar tai, ką turite šaldytuve: 

  • Kefyrą galima pakeisti pasukomis, rūgpieniu, natūraliu jogurtu ar net raugintų pieno produktų mišiniu.
  • Vietoje baltų kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus, pilno grūdo kvietinius miltus arba jų mišinį su tradiciniais.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu, kokosų cukrumi ar net datulių sirupu.
  • Augalinį aliejų galima pakeisti ištirpintu sviestu, kokosų aliejumi ar net švelniu alyvuogių aliejumi.
  • Įvairumo galima pridėti įmaišant cinamono, vanilės ekstrakto, tarkuotos citrinos žievelės ar net šlakelį konjako.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulų Neringos amerikietiškų blynelių paslaptis glūdi ne tik kokybės ingredientuose, bet ir gaminimo technikoje:
 
  • Tešlos brandinimas yra esminis žingsnis - mažiausiai 15-20 minučių poilsis leidžia miltams visiškai sugerti skysčius ir kepimo milteliams aktyvuotis.
  • Keptuvė turi būti tolygiai įkaitinta, bet ne per karšta - per didelė kaitra apdegina blynus, o jų vidus neiškepa.
  • Pirmasis blynas dažnai būna "bandomasis" - jis padės nusistatyti tinkamą keptuvės temperatūrą.
  • Blyneliai bus puriausi, jei maišysite tešlą tik tiek, kiek būtina - per ilgas maišymas aktyvuoja glitimą, ir blyneliai gali tapti guminiai.
  • Apversti blynelius verta tik tada, kai paviršiuje matosi oro burbuliukai, o kraštai pradeda stingti.
  • Iškeptus blynelius galima laikyti šiltus orkaitėje, sudėtus į dubenį ir uždengtus, kol bus iškepti visi.

Ingredientai

    • miltai: 360 mililitrų
    • kefyras: 360 mililitrų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį ir aliejų.
  2. 2. Kitame dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
  3. 3. Po truputį įmaišykite birius produktus į kefyro ir kiaušinių masę. Tešlą gerai išmaišykite.
  4. 4. Leiskite pasiruoštai tešlai pastovėti maždaug 15-20 minučių, kad ši pabrinktų.
  5. 5. Po to gerai įkaitinkite storadugnę keptuvę. Jos aliejumi tepti visiškai nereikia.
  6. 6. Šaukštu pilkite tešlos ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol blyno apačia gražiai apskrus. Apverskite ir baikite kepti.
  7. 7. Patiekite su savo pamėgtais pagardais. Skanaus!

Atsiliepimai

Kristina

Į amerikietiškus blynus pilamas pienas, ne kefyras🙂ir dedama sviesto, ne aliejaus🙂
Atsakyti

Rasa

Miltų 360 mililitrų ne gramų ??
Atsakyti

Liepa

Mililitrai ir gramai tas pats tūris
Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Blyneliai su plaučiais
(2)