Man bulviniai blynai tikriausiai niekada neatsibos. Aš labai mėgstu ir su jais eksperimentuoti ir pasigaminti tradicinius. Mano itin pamėgtas būdas yra tarkuoti per smulkią burokinę tarką, tai blynams visada priduoda kiek papildomo nuostabaus traškumo. O jeigu dar įdedi papildomų ingredientų, tai garantuotai neprašausi pro šalį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairius mėsos variantus. Jei neturite triušienos, puikiai tiks vištienos filė, jautiena, kiauliena ar net kalakutiena. Taip pat galite naudoti jau paruoštą faršą, kuris sutaupys jūsų laiką.
- Vegetariškoje versijoje mėsą galima pakeisti smulkiai supjaustytais grybais, ypač baravykais ar pievagrybiais.
- Krapus galima pakeisti petražolėmis, o česnaką – svogūnais.
- Jei mėgstate aštresnius skonius, galite įdėti truputį maltų juodųjų pipirų ar raudonųjų paprikų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti tobulą rezultatą, būtina gerai nuspausti skystį iš tarkuotų bulvių. Tai leis blynams būti traškesniems ir išvengti tešlos skystėjimo kepimo metu.
- Kepant blynus, svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą – per daug įkaitinta keptuvė gali nudeginti blynus iš išorės, o vidus liks žalias. Geriausia iš pradžių iškepti vieną bandomąjį blyną, kad galėtumėte įvertinti tešlos konsistenciją ir prireikus ją pakoreguoti.
- Blynai bus dar skanesni, jei prieš patiekimą juos trumpai pašildysite orkaitėje.
Atsakinėjama į Komentarą