Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu, kepti keptuvėje

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu, kepti keptuvėje
Šių bulvinių blynų receptas yra mano mamos, galima sakyti, tai jos firminis patiekalas. Šie blynai yra geri tuo, jog, tik iškepę išorėje būna labai traškūs, o viduje - minkšti. Sūris blynams prideda ne tik papildomo nuostabaus skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai fantastiškai tinka sotiems pietums arba kaip užkandis, nes labai gardūs ir karšti, ir jau atvėsę. Esu beveik visiškai tikra, kad atradę šį receptą, norėsite daug dažniau juos ruošti būtent šitaip. Tad nieko daugiau nelaukiam, einam prie recepto ir pasigaminam jau šiandien. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje fermentinio sūrio galite naudoti kietą varškės sūrį, džiovintą sūrį arba parmezaną, kurie taip pat suteiks blynams puikų aromatą ir tekstūrą.
  • Jei nesate česnaką mėgstantys, galite jį pakeisti svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį aromatą.
  • Vietoje saulėgrąžų aliejaus tinka kepti ir rapsų aliejuje, kokosų aliejuje arba netgi lydytame svieste, kuris suteiks papildomo skonio.
  • Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu, jei norite dar traškesnės tekstūros.
  • Jei norite suteikti blynams daugiau skonio, galite į tešlą įmaišyti smulkintų šviežių žolelių: krapų, petražolių arba čiobrelių.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą būtinai gerai nusunkite sutarkuotas bulves, nes per daug skysčio gali sugadinti blynų tekstūrą.
  • Blynų tešlą geriausia paruošti tik prieš pat kepimą, kad bulvės nepatamsėtų ir neprarastų savo skonio.
  • Aliejus keptuvėje turi būti gerai įkaitęs prieš dedant tešlą – taip blynai iškart pradės kepti ir išlaikys gražią formą.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai spėtų gerai iškepti viduje, o ne tik apskrustų iš išorės.
  • Prieš patiekiant nusausinkite blynus ant popierinių rankšluosčių, kad jie būtų mažiau riebaluoti.
  • Blynų dydį galite reguliuoti pagal savo poreikius – mažesni blynai greičiau iškeps ir bus traškesni, o didesni – sultingesni viduje.

Ingredientai

    • bulvės: 6 (vid. dydžio)
    • fermentinis sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 3 didesnių skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves sutarkuokite bulvinės tarkos pagalba. Šiek tiek nusunkite susidariusį skystį. Aš pati nukošiu per smulkų sietelį.
  2. 2. Tuomet sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais ir pagardinkite druska bei pipirais.
  3. 3. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies, dėkite po 1 šaukštą bulvių masės ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. 4. Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais arba kitais mėgiamais pagardais. Skanaukite!
Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu, kepti keptuvėje
Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu, kepti keptuvėje

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru
(1)
Vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas
(5)
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)