Bulviniai blynai kitaip - su miltais ir kiaušiniais

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Bulviniai blynai kitaip - su miltais ir kiaušiniais
Bulviniai blynai - tai vienas iš populiariausių lietuviškos virtuvės patiekalų, kuris daugeliui asocijuojasi su jaukiais namais ir močiutės gamintais skanėstais. Šis tradicinis lietuviškas valgis turi daugybę variacijų, o šiandien pristatome ypatingą receptą - bulvinius blynus su miltais ir kiaušiniais. Šis receptas išsiskiria tuo, kad tešla tampa sodresnė, o blynai - puresnį ir geriau išsilaiko formą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Nors tradiciškai bulviniai blynai gaminami iš paprastų bulvių, galite eksperimentuoti naudodami skirtingas bulvių rūšis. Raudonosios bulvės suteiks intensyvesnį skonį, o geltonosios - saldesnį. 
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos miltus, avižinius arba kukurūzų miltus (be glitimo). 
  • Jei norite sumažinti kiaušinių kiekį, vieną kiaušinį galite pakeisti šaukštu linų sėmenų, išmirkytų vandenyje. 
  • Aliejų kepimui galima rinktis įvairų: saulėgrąžų, rapsų, kokosų ar alyvuogių, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint, kad bulviniai blynai būtų tobuli, verta atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus. Pirmiausia, nusunkite perteklinį skystį iš tarkuotų bulvių - tai padės išvengti tešlos skystumo. Antra, prieš pradedant kepti įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi, o aliejus - karštas. Tai užtikrins, kad blynai gražiai apskrustų. Taip pat rekomenduojama kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų. Jei norite dar traškesnių blynų, į tešlą galite įmaišyti šaukštą manų kruopų. 

Ingredientai

    • nuskustos bulvės: ~600-700 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 6-8 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai nuskustas bei kruopščiai nuplautas bulves sutrinkite burokinės tarkos pagalba į didelį dubenį.
  2. 2. Iš tarkuotų bulvių masės švelniai nuspauskite perteklinį skystį, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos.
  3. 3. Tuomet į bulvių masę įmuši vieną kiaušinį, kuris suteiks blynams elastingumo ir padės jiems nesuirti kepant.
  4. 4. Toliau reikia įdėti druskos pagal skonį - apie pusę arbatinio šaukštelio arba pagal jūsų skonį.
  5. 5. Paskui į masę įpilame 6-8 valgomuosius šaukštus miltų, kurie suriš visus ingredientus.
  6. 6. Visa tai kruopščiai išmaišoma šaukštu arba mentele, kol gaunama vientisa masė be miltų gumulėlių.
  7. 7. Įkaitinsi keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus ant vidutinės ugnies.
  8. 8. Kai aliejus bus pakankamai karštas, šaukštu semsi tešlą ir dėsi į keptuvę, šiek tiek priplodamas blynus.
  9. 9. Kepę maždaug 3-4 minutes iš vienos pusės, kol apačia gražiai paruduos.
  10. 10. Tada blynus atsargiai apverti ir keps dar apie 2-3 minutes kitą pusę.
  11. 11. Iškepusius blynus dėk ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  12. 12. Paruoštus blynus patiek karštus su grietine, spirgučių ir grietinės padažu arba grūdėtos varškės padažu.