Bulvių "bombos" su kopūstais ir dešrelėmis

Bulvių "bombos" su kopūstais ir dešrelėmis – tai gardus ir paprastas patiekalas. Šio patiekalo pagrindas – į folijos lakštą įvyniotos bulvės, kopūstai ir sultingos dešrelės. Kepant folijoje, visi ingredientai įgauna ypatingą aromatą, o bulvės tampa minkštos ir švelnios, sugėrusios visų ingredientų sultis.
Kopūstai ir dešrelės kartu su bulvėmis sukuria sotų ir subalansuotą skonį, o kepant jų sultys susimaišo, suteikdamos patiekalui intensyvų skonį. Tai puikus patiekalas, kai norisi paprasto, bet skanaus maisto, nereikalaujančio daug pastangų. 

Autorės komentaras - tai patiekalas idealiai atitinkantis savo pavadinimą, tikros bombos skonio atžvilgiu. Tiek man tiek mano vyrui patiko labai, labai. Receptą pamačiau internete ir kitą dieną jau bėgau gaminti nusipirkusi reikiamų produktų. Nuo šiol jas gaminsime tikrai dažnai, nes reikia minimaliai pastangų, minimaliai produktų, o rezultatas pranoksta lūkesčius.
Be to dešreles galite pakeisti mėgstama mėsa arba net žuvimi.

Daugiau receptų su bulvėmis galite rasti čia

Ingredientai

    • Skustos bulvės: 900 g
    • Rūkytos dešrelės: 400 g
    • Kopūstai: 300 g
    • Aliejus: 1 valg. š.
    • Druska: 2 arb. š.
    • Malti juodieji pipirai: 1 arb. š.
    • Raudonos paprikos milteliai: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskustas bulves supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais.
  2. bulvės supjaustytos vieno kąsnio gabaliukais
  3. 2. Susmulkinti kopūstus ir supjaustyti dešreles.
  4. susmulkinti svogūnai ir supjaustytos dešrelės
  5. 3. Sumaišyti daržoves su dešrelėmis.
  6. 4. Suberti druską, pipirus, paprikos miltelius, supiti aliejų ir viską išmaišyti.
  7. sumaišytos dešrelės su daržovėmis
  8. 5. Iš folijos iškirpti 8 kvadratus.
  9. 6. Į kvadrato vidurį sudėti daržovių-dešrelių masę (aš pati dėjau po maždaug 7 valgomuosius šaukštus)
  10. dešrelių masė folijoje
  11. 7. Užspausti foliją viršuje.
  12. užspaustos folijos su dešrelių mase viduje
  13. 8. Šitaip suformuoti visas "bombas".
  14. 9. Dėti jas į kepimo skardą ir užpilti verdančiu vandeniu (maždaug kad "bombas" apsemtų iki vidurio).
  15. 10. Kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Kepimo eigoje patikrinti ar neišgaravo vanduo, jeigu jo nėra - pripilti dar.
  16. 11. Patiekiant galima ant viršaus užberti mėgiamų prieskonių.
Bulvių "bombos" su kopūstais ir dešrelėmis

Daiva

Sakoma, kad kepti folijoje yra kenksminga.
Atsakyti
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)