Cepelinai su silkės filė ir grybų įdaru

2023-12-01 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Cepelinai su silkės filė ir grybų įdaru
Šis patiekalas, idealiai tinka ir šventiniam laikotarpiui, tiems, kas nevalgo mėsos per didžiąsias šventes ir tiems, kas mėgsta ir ieško vis naujų skonių.

Aš šį kartą pagaminau cepelinus su silkės ir grybų įdaru. Tiek daug šeimos pagyrimų bei liaupsių aš tikrai nesitikėjau.

Cepelinai buvo tikrai labai ir labai gardūs.

Bėgame gaminti ir pasistenkime nustebinti savo artimuosius šiais cepelinais.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 7 cepelinai.

Ingredientai

    • bulvės: 7-8
    • silkių filė: 150 gramų
    • voveraitės: 100 gramų (tinka ir kiti grybai)
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir grybus (aš pati naudojau šaldytas voveraites) pakepiname su sviestu.
  2. 2. Tuomet silkės file supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su pakeptais grybais (štai įdaras jau paruoštas).
  3. 3. Tada bulves nuskutame, sutarkuojame ir gerai nusunkiame.
  4. 4. Po to iš bulvių formuojame papločius, įdedame įdaro ir suformuojame cepelinus.
  5. 5. Į verdantį vandenį sudedame iš bulvių susidariusį krakmolą (galima įdėti dar papildomai krakmolo ) ir sudedame cepelinus.
  6. 6. Verdame cepelinus maždaug 20 minučių.
  7. 7. Patiekiame su sviesto ir grietinės padažu, pakeptomis voveraitėmis bei svogūnu arba tiesiog grietine. Skanaujame!
  8. patiekti cepelinai su grybais ir silke
Recepto autorius Gamink su Audrone

Zofija

Naudingas
(0)
Skanu
Atsakyti

Saulius Putinas

Naudingas
(0)
Nieko gero kartą paragavę daugiau nenorim
Atsakyti

Danguolė

Naudingas
(0)
Pirmą kartą girdžiu apie tokį įdarą, tai jums nepatiko, žadu pasigaminti

Atsakinėjama į Komentarą