Nerealiai gardūs, tirpstantys burnoje, minkštutėliai, mėgstamų vaikų ir greitai pagaminami virti varškėčiai... Papasakosiu kaip gaminu aš! Mano šeima juos labai mėgsta ir labai dažnai prašo, kad juos pagaminčiau jiems pusryčiams. Pažadu, kad receptas Jums taip patiks, kad gaminsite šitaip ne kartą ir išsisaugosite jį ateičai. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciniai varškėtukai ruošiami su klasikine varške, galite eksperimentuoti su skirtingais varškės tipais. Riebesnė varškė (9%) suteiks ypatingą minkštumą, o liesesnė (0-5%) tiks tiems, kurie stebi suvartojamų kalorijų kiekį.
- Vietoje paprasto baltojo cukraus galite naudoti rudą cukrų arba medų, kurie suteiks kitokį aromatą.
- Kiaušinius galima pakeisti bananu (pusė prinokusio banano vietoj vieno kiaušinio) vegetariškam variantui, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba dalinai pakeisti avižiniais miltais (iki 30% bendro miltų kiekio), taip gaunant maistingesnį patiekalą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gamindami varškėtukus, stenkitės nepersistengti su miltais – tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jeigu varškė yra labai drėgna, nusausinkite ją prieš naudojimą, taip patiekalas bus dar skanesnis. Verdant varškėtukus, vanduo turėtų šiek tiek virti, bet ne kunkuliuoti, kad varškėtukai nesuirtų. Kai varškėtukai iškyla į paviršių, palaikykite juos dar 3-5 minutes – taip jie tikrai iškeps ir viduje. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar puresni, galite įdėti žiupsnelį kepimo miltelių į tešlą.
Peeps
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Saule
Atsakyti
Audrone
Atsakyti
Agne
Atsakyti
Dainora
Jurga
Atsakyti
Livija
Atsakyti
Ina
Jadvyga
Atsakyti
Arūnas
Laima
Atsakyti
Alina
Atsakyti
Alina
Atsakyti
Valerija
Atsakyti
Mm
Atsakyti
Alina
VJ
Vaige
Atsakyti
Vaige
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
Kas kaip nori ir taip daro
Vaidike
Atsakyti
Liuda
Jevdokija
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti
As
juozas
Atsakyti
SNIGINA
aras
Vilma
Atsakyti
Zita
Atsakyti