Skaniausias varškės apkepas su kondensuotu pienu

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Skaniausias varškės apkepas su kondensuotu pienu
Skaniausias varškės apkepas su kondensuotu pienu yra vienas iš tų patiekalų, kurie sugrąžina į vaikystę ir primena močiutės virtuvę. Šis desertas turi tobulą tekstūrų ir skonių harmoniją – švelniai puri varškė susijungia su saldžiu kondensuoto pieno glaistu, o lengvas manų kruopų prieskonis suteikia apkepui nepakartojamą konsistenciją. Tai puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems šeimos pusryčiams ar vakarienei. Šis receptas buvo tobulintas per kartų kartas ir dabar pasiekė savo kulinarinį aukštumą – tai tikrai SKANIAUSIAS varškės apkepas, kurį kada nors ragausite!

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje įprastos varškės galite naudoti granuliuotą varškę arba riebesnę 9% varškę.
  • Kondensuotą pieną galima pakeisti kondensuotu pienu su cukrumi (tuomet sumažinkite papildomo cukraus kiekį) arba tiršta grietinėle, įmaišant šiek tiek medaus.
  • Manų kruopas galima pakeisti kukurūzų krakmolu (1,5 šaukšto) arba smulkiomis avižinėmis kruopomis (2,5 šaukšto).
  • Jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš maišant visus ingredientus, varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad apkepas būtų puresnis ir be gumulėlių.
  • Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nepriliptų.
  • Norint dar puresnio apkepo, baltymius galima išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Kondensuotą pieną galite paskirstyti ne tik į tešlą, bet ir dalį palikti viršutiniam glazūros sluoksniui.
  • Apkepo viršų galima lengvai pabarstyti cinamonu prieš kepant, tai suteiks papildomo aromato.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • kondensuotas pienas: 175 gramų
    • varškė: 500 gramų
    • manų kruopos: 2 šaukštų
    • grietinė: 1 šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu.
  2. 2. Tada įmaišome manų kruopas ir gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet suberiame varškę ir grietinę. Dar vieną kartą išmaišome.
  4. 4. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 45-60 minučių.
  5. 5. Puošiame pagal savo norus ir fantaziją. Galima to ir visai nedaryti.
  6. 6. Pjaustome ir lepinamės!

Livija

Naudingas
(16)
O grietinė eigoje kur dingo?🤔
Atsakyti

Asta Š

Naudingas
(1)
Matyt reikia valgyt su grietine 😄

Jadvyga

Naudingas
(0)
Prašome atidžiai skaityti gaminimo eigą ir surasite kur dingo grietinė....
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Lietiniai blynai su varške
(11)