Skaniausias varškės apkepas su kondensuotu pienu yra vienas iš tų patiekalų, kurie sugrąžina į vaikystę ir primena močiutės virtuvę. Šis desertas turi tobulą tekstūrų ir skonių harmoniją – švelniai puri varškė susijungia su saldžiu kondensuoto pieno glaistu, o lengvas manų kruopų prieskonis suteikia apkepui nepakartojamą konsistenciją. Tai puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems šeimos pusryčiams ar vakarienei. Šis receptas buvo tobulintas per kartų kartas ir dabar pasiekė savo kulinarinį aukštumą – tai tikrai SKANIAUSIAS varškės apkepas, kurį kada nors ragausite!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastos varškės galite naudoti granuliuotą varškę arba riebesnę 9% varškę.
- Kondensuotą pieną galima pakeisti kondensuotu pienu su cukrumi (tuomet sumažinkite papildomo cukraus kiekį) arba tiršta grietinėle, įmaišant šiek tiek medaus.
- Manų kruopas galima pakeisti kukurūzų krakmolu (1,5 šaukšto) arba smulkiomis avižinėmis kruopomis (2,5 šaukšto).
- Jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš maišant visus ingredientus, varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad apkepas būtų puresnis ir be gumulėlių.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nepriliptų.
- Norint dar puresnio apkepo, baltymius galima išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Kondensuotą pieną galite paskirstyti ne tik į tešlą, bet ir dalį palikti viršutiniam glazūros sluoksniui.
- Apkepo viršų galima lengvai pabarstyti cinamonu prieš kepant, tai suteiks papildomo aromato.
Livija
Atsakyti
Asta Š
Jadvyga
Atsakyti