Autorius apie receptą
Močiutės varškės skryliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris daugelį mūsų nukelia į vaikystės prisiminimus. Šie minkšti ir purūs varškės kukuliai, patiekiami su įvairiais padažais, yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis. Jų paprastumas ir gardumas sužavi kiekvieną, o gaminimo procesas nereikalauja ypatingų įgūdžių.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje įprastos varškės galima naudoti lietuvišką ekologišką varškę arba varškės sūrį, kurį prieš naudojimą reikia gerai sutrinti šakute ar trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
- Jei norite švelnesnio skonio, galite naudoti riebesnę 9% varškę, o jei rūpinatės kalorijomis – pasirinkite liesesnę 0,5% varškę.
- Kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais (naudokite šiek tiek mažesnį kiekį, nes jie sugeria daugiau drėgmės) arba dalį miltų pakeisti avižiniais miltais, taip patiekalui suteiksite daugiau maistinės vertės.
- Vietoje įprastų vištų kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius (reikės 5-6 vnt.) arba, jeigu esate alergiški kiaušiniams, pabandykite naudoti 2 valgomuosius šaukštus linų sėmenų, išbrinkintų 6 valgomuosiuose šaukštuose vandens.
- Norint patiekalui suteikti subtilų prieskonių akcentą, galima įdėti šviežių arba džiovintų žolelių: krapų, petražolių ar čiobrelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ruošiant tešlą, varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį arba trumpai apdoroti elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių, taip skryliai bus puresnės tekstūros.
- Formuojant skrylius, rankas reguliariai pavokite miltais, kad tešla neliptų prie pirštų ir būtų lengviau dirbti.
- Verdant skrylius, vandens puodas neturėtų labai smarkiai kunkuliuoti, nes stipri srovė gali suardyti trapius skrylius.
- Išvirtus skrylius iškart nuvarvinkite ir sudėkite į šiltą indą, šiek tiek patepkite sviestu, kad nesuliptų tarpusavyje.
- Jeigu norite, kad skryliai būtų dar minkštesni, į tešlą galite įmaišyti šaukštą grietinės.
- Patiekalo skonis ir tekstūra geriausi, kai skryliai patiekiami iškart po virimo, tačiau juos galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų ir prieš valgant pašildyti garuose arba mikrobangų krosnelėje.
Atsiliepimai