Tiesiog superiniai keptuvėje kepti varškėčiai su manais (manų kruopomis)! Receptą atradau vienos maisto blogerės Youtube kanale ganėtinai seniai, tik kažkodėl tas video dabar jau yra ištrintas, tad jo jau neprisegsiu. Man tai tikrai patys skaniausi varškėčiai kokius tik esu kada valgiusi... Dabar dalinuosi šiuo fantastišku receptu ir su Jumis visais. Atėjo ir Jūsų eilė pasilepinti tobulu patiekalu! Nieko ilgai nebelaukiam ir pradedam gaminti. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu norite eksperimentuoti ar neturite visų reikiamų produktų, štai keletas galimų alternatyvų:
- Vietoje paprastos varškės galite naudoti liesesnę arba riebesnią varškę pagal savo skonį.
- Manų kruopas galima pakeisti smulkiomis kukurūzų kruopomis, tačiau tuomet reikėtų naudoti šiek tiek mažesnį kiekį.
- Jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą.
- Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevija (pastarosios naudokite mažiau, nes ji saldesnė).
- Kepimui vietoje įprasto aliejaus tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobulam rezultatui pasiekti, siūlau atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
- Varškę naudokite kambario temperatūros – taip ji geriau susimaišys su kitais ingredientais.
- Manų kruopoms būtinai suteikite pakankamai laiko išbrinkti – tai užtikrins purią varškėčių tekstūrą.
- Formuojant varškėčius, sudrėkinkite šaukštus vandeniu – taip tešla mažiau lips.
- Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje, kad varškėčiai iškeptų tolygiai ir nepridegtų.
- Iškepusius varškėčius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų aliejaus perteklių.
Atsakinėjama į Komentarą