Moliūgų ir varškės apkepas su manų kruopomis – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis apkepas sujungia švelnią varškės tekstūrą su saldžiu moliūgo skoniu, o manų kruopos suteikia jam purumo ir sotumo. Be to, tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, ypač jei turite vaikų, kurie nėra dideli daržovių mėgėjai.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Moliūgą galite pakeisti saldžiąja bulve (batatu) arba morkomis, kurios taip pat suteiks saldumo ir drėgmės.
- Varškę galima keisti rikotos sūriu arba grūdėta varške, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti apkepo tekstūrą.
- Manų kruopas galima pakeisti kukurūzų kruopomis arba smulkiais avižiniais dribsniais, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti apkepo konsistenciją.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Norėdami intensyvesnio skonio, į apkepo masę galite įmaišyti tarkuotos apelsino žievelės arba žiupsnelį cinamono.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, dalį jo galite pakeisti medumi arba klevų sirupu, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tai gali pakeisti apkepo skonį ir tekstūrą.
- Patiekdami apkepą, galite jį pagardinti mėgstama uogiene, obuoliene arba natūraliu graikišku jogurtu, kas suteiks papildomo skonio ir gaivumo.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 3500 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (iš 8 porcijų): apie 437 kcal