Varškės ir obuolių apkepas su manais bei džemu

2023-10-01 Autorius oSkanu.lt

Varškės ir obuolių apkepas su manais bei džemu
Kai atsibosta tradicinis varškės apkepas, stengiuosi jį pakeisti ir gaminti su obuoliais ir džemu. Tada visada į pagalbą atkeliauja šis receptas, kuris mūsų šeimai tikrai labai patinka. Labai noriu paraginti ir Jus išmėginti šį receptą, nes esu visiškai tikra, kad rezultatas pranoks Jūsų pirminius lūkesčius. Tad pamėginkite pasigaminti jau šiandien! :)

Ingredientai

    • obuoliai: 3-4 (nedideli)
    • kiaušiniai: 4
    • rudas cukrus: 120 gramų
    • vanilinas: 1 šaukštelio
    • nutarkuota citrinos žievelė: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • varškė: 600 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • manų kruopos: 130 gramų
    • abrikosų arba obuolių džemas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas (formos patepimui)
    • cukraus pudra (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į nedidelį dubenėlį suberiame manų kruopas, užpilame grietinėle, gerai išmaišome ir paliekame išbrinkti maždaug 10-20 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir išplakame iki baltumo.
  3. 3. Į kiaušinių plakinį įmaišome varškę, kepimo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišome.
  4. 4. Paruoštą masę sukrečiame į sviestu išteptą kepimo formą.
  5. 5. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros ir kepame 20 minučių.
  6. 6. Per tą laiką, kol kepa, pasiruošiame obuolius. Juos nulupame, perpjauname pusiau ir atsargiai išimame sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauname (pjauname taip, kaip galima matyti nuotraukoje).
  7. 7. Po dvidešimties kepimo minučių apkepą ištraukiame iš orkaitės, išdėliojame obuolius ir dedame atgal, kepti dar maždaug 40 minučių.
  8. 8. Džemą pašildome, kol paskystės ir ištepame juo apkepo viršų.
  9. 9. Pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!