Tobulas mamos varškės apkepas su manų kruopomis ir pienu

2023-10-05 Autorius Pietų stalas

Tobulas mamos varškės apkepas su manų kruopomis ir pienu
Varškės apkepas man visuomet primena vaikystę, kai mama jį gamindavo ir patiekdavo su kalnu naminės uogienės. Šią tradiciją stengiuosi palaikyti ir mūsų šeimoje. Kiek pamenu, mama visuomet gamindavo jį su manų kruopomis ir kad ir kiek variantų pati išbandžiau, vistiek šis ir lieka mano favoritu. Kadangi mano namiškiai nėra didžiausi razinų mėgėjai, aš jų nenaudoju, bet mėgstant - tikrai nepamaišytų.:)

Ingredientai

    • varškės: 600 gramų
    • kiaušinių: 4 vienetų
    • pieno: 1 stiklinės
    • manų kruopų: 8 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 6 valgomųjų šaukštų
    • druskos: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Prieš pradėdami gaminti, manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
  2. 2. Tuomet kiaušinių trynius sutrinkite su cukrumi, sudėkite varškę ir blenderiu ar šaukštu sutrinkite iki vienalytės masės.
  3. 3. Supilkite išbrinkusias manų kruopas ir išmaišykite.
  4. 4. Tuomet kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
  5. 5. Paruoštą masę dėkite į pasirinktą kepimo formą, prieš tai ją išklokite kepimo popieriumi ar ištepkite sviestu.
  6. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
  7. 7. Patiekite su pasirinkta uogiene, džemu ar grietine. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Desertas: Varškės pudingas
(6)