Šokoladiniai vafliai su avižų miltais

2020-06-10 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Mano vyresnioji dukra yra tikro juodojo šokolado gerbėja. Jeigu ir desertai, tai šokoladiniai jai yra patys skaniausi. Šį kartą prigaminau sveikesnių variantą, nes į jų tešlą pridėjau speltos ir avižų miltus. Sakė, kad nuo šiol tai jos patys skaniausi vafliai. Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti 8 vaflius.:)

Ingredientai

    • avižų miltai: 0,5 stiklinės
    • speltos miltai: 0,5 stiklinės
    • kokoso aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 0,5 stiklinės (galima naudoti ir augalinį)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kokosų aliejų ištirpinkite.
  2. 2. Tada į dubenį muškite kiaušinį, pilkite aliejų, berkite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
  3. 3. Masę išmaišykite.
  4. 4. Tuomet supilkite pieną.
  5. 5. Įkaitinkite elektrinę vaflinę ir dėkite po šaukštą tešlos. Kepkite šokoladinius vaflius, kol pilnai iškepa.
  6. 6. Patiekite su uogomis, jeigu norisi apšlakstykite klevų sirupu. Lepinkitės!
  7. patiekti šokoladiniai vafliai
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.
Keto varškės apkepas
(8)
Tiramisu su vyšniomis
(1)
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)