Autorius apie receptą
Jeigu jau užsukote į šį receptą, tikriausiai Jūs kaip ir aš, esate didžiuliai cepelinų mėgėjai. Tikriausiai galėčiau juos virti kiekvieną savaitgalį ir skanauti. Nors taip ir nedarau, tačiau kiekvieną kartą virdama stengiuosi pasirinkti kokį nors kitokį įdarą, kad taip greitai nenusibostų. Šį kartą kiek primirštas įdaras su varške ir mėta. Gavosi itin skaniai, tad nusprendžiau, kad reikia receptą priminti ir Jums. Žinoma, jeigu jau taip esate gaminę. Jeigu dar taip negaminote, tai tikiuosi, tai bus visiškai naujas - labai geras atradimas Jūsų šeimoje ir šitaip norėsite save, o gal ir užsukusius draugus, palepinti ne vieną kartą. Tad nieko nelaukiam ir imamės tobulų cepelinų gamybos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje varškės galima naudoti rikotą, jei norisi dar švelnesnės tekstūros įdaro.
- Vietoje mėtos galima įmaišyti šviežių krapų arba petražolių, jei nemėgstate mėtos skonio.
- Vietoje sviesto įdarui galima įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus švelnesniam skoniui.
- Liesą jogurtą galima keisti natūraliu graikišku jogurtu, kuris yra tirštesnis.
- Vietoje spirgučių patiekiant galima naudoti pakepintą svogūną ar grybų padažą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudojant jaunas bulves, reikėtų įdėti daugiau krakmolo, nes jos natūraliai turi jo mažiau.
- Nusunktų bulvių skystį visada verta palikti kelioms minutėms, kad krakmolas nusėstų - tai padeda geriau laikyti tešlą.
- Varškę prieš maišant į įdarą verta pertrinti per sietelį, kad įdaras būtų vientisesnis.
- Cepelinus formuojant svarbu rankas drėkinti vandeniu, kad tešla neliptų.
- Verdant cepelinus, į vandenį galima įpilti šlakelį acto – tai padės jiems neiširti.
Atsiliepimai
Rasa
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
Kristina Kristina
Atsakyti