Cepelinai su varške ir mėta

Autorius apie receptą

Jeigu jau užsukote į šį receptą, tikriausiai Jūs kaip ir aš, esate didžiuliai cepelinų mėgėjai. Tikriausiai galėčiau juos virti kiekvieną savaitgalį ir skanauti. Nors taip ir nedarau, tačiau kiekvieną kartą virdama stengiuosi pasirinkti kokį nors kitokį įdarą, kad taip greitai nenusibostų. Šį kartą kiek primirštas įdaras su varške ir mėta. Gavosi itin skaniai, tad nusprendžiau, kad reikia receptą priminti ir Jums. Žinoma, jeigu jau taip esate gaminę. Jeigu dar taip negaminote, tai tikiuosi, tai bus visiškai naujas - labai geras atradimas Jūsų šeimoje ir šitaip norėsite save, o gal ir užsukusius draugus, palepinti ne vieną kartą. Tad nieko nelaukiam ir imamės tobulų cepelinų gamybos. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje varškės galima naudoti rikotą, jei norisi dar švelnesnės tekstūros įdaro.
  • Vietoje mėtos galima įmaišyti šviežių krapų arba petražolių, jei nemėgstate mėtos skonio.
  • Vietoje sviesto įdarui galima įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus švelnesniam skoniui.
  • Liesą jogurtą galima keisti natūraliu graikišku jogurtu, kuris yra tirštesnis.
  • Vietoje spirgučių patiekiant galima naudoti pakepintą svogūną ar grybų padažą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudojant jaunas bulves, reikėtų įdėti daugiau krakmolo, nes jos natūraliai turi jo mažiau.
  • Nusunktų bulvių skystį visada verta palikti kelioms minutėms, kad krakmolas nusėstų - tai padeda geriau laikyti tešlą.
  • Varškę prieš maišant į įdarą verta pertrinti per sietelį, kad įdaras būtų vientisesnis.
  • Cepelinus formuojant svarbu rankas drėkinti vandeniu, kad tešla neliptų.
  • Verdant cepelinus, į vandenį galima įpilti šlakelį acto – tai padės jiems neiširti.

Ingredientai

    • žalios bulvės: 10 
    • virtos bulvės: 3
    • norimo riebumo varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 20 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • mėtos lapeliai
    • liesas jogurtas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nulupame, sutarkuojame ir nusunkiame. Neišpilame nusunkto skysčio - šiek tiek palaukiame kol nusės krakmolas, skystį nupilame, o krakmolą įmaišome į tarkius.
  2. 2. Tada virtas bulves sutriname ir įmaišome į bendrą masę, pasūdome ir gerai išminkome. Jeigu pasitaikys jaunesnės arba kiek mažiau krakmolingos bulvės - įdedame krakmolo daugiau.
  3. 3. Tuomet varškę sutriname, dedame kiaušinį, sviestą, grietinę, druską bei pipirus, taip pat smulkiai sukapotus mėtos lapelius.
  4. 4. Suformuojame cepelinus, dedame į verdantį padažą ir verdame maždaug 20-25 minutes.
  5. 5. Patiekiame su grietine ir/ar spirgučiais arba mėgstamu padažu. Lepinamės!

Atsiliepimai

Violeta

Labai mėgstu varškės įdarą su peletrūnu😋
Atsakyti

Kristina Kristina

O kur rasti peletrūnų nerandu!?
Atsakyti
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Kibinai su kiauliena
(100)