Autorius apie receptą
Tikriausiai balandėlius yra valgę visi, o gaminę daugelis, tad apie juos nieko naujo ir nepapasakosiu. Tačiau su Jumis labiau noriu pasidalinti ne pačiu receptu, o idėja, kad juos galima paruošti ir iš pekino kopūsto. Mūsų šeimai toks variantas labai patiko ir dabar dažnai šitaip gaminame. Tad pamėginkite šitaip paruošti ir Jūs, gal toks receptas bus naujas Jūsų mylimiausias!
Galimos ingredientų alternatyvos
Mėsos įdarui puikiai tinka ne tik malta kiauliena, bet ir jautiena, vištiena ar kalakutiena, taip pat galite naudoti jų mišinį. Vegetariškai versijai vietoje mėsos galite naudoti virtus lęšius, grūdėtą varškę arba sojos granules. Vietoje ryžių galima naudoti bolivinę balandą (kvinoja), kuskusą arba bulgurą.
Pomidorų padažui galite naudoti tiek šviežius trintus pomidorus, tiek konservuotą pomidorų tyrę ar pomidorų pastą, praskiestą vandeniu. Norintiems sodresnio skonio - rekomenduojama įdėti šaukštą kečupo arba keletą džiovintų pomidorų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad balandėliai būtų dar skanesni, į įdarą galite įmaišyti smulkintų svogūnų, česnako arba petražolių. Pekino kopūsto lapus lengviau sukti, jei jie šiek tiek suminkštinti - galite juos trumpai apvirti verdančiame vandenyje arba apšlakstyti verdančiu vandeniu.
Jei norite ryškesnio skonio, į pomidorų padažą įdėkite šiek tiek česnako, džiovinto rozmarino, baziliko arba raudonėlio. Miltus padažui tirštinti galite pakeisti kukurūzų krakmolu, kuris suteiks švelnesnę konsistenciją.
Balandėlius galima kepti orkaitėje - sudėkite juos į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180°C temperatūroje apie 30-40 minučių.
Atsiliepimai
Daiva
Atsakyti
Jovita
Verutė
As
Irina
Atsakyti
Angele Sediene
Ema
Atsakyti
Liucija ba
Virginija
Inga
Atsakyti
Aldona
kitaip
Atsakyti
Valdas
undefined
Monika
Atsakyti
Stanislava
Atsakyti
Irena Kulikauskiene
Margarita
Daiva
Atsakyti
Onutė
Gintaras
Atsakyti
Justas Tas
Rasa Doerr
Atsakyti
Regina
Regina
Atsakyti