Vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais
Žemaičių blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris jau daugelį metų džiugina šeimas savo skoniu ir sotumu. Šis receptas - vegetariška žemaičių blynų su pievagrybiais ir svogūnais versija - puikiai tinka ne tik vegetarams, bet ir tiems, kurie ieško naujų skonių savo virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje paprastų baltų pievagrybių galite naudoti portobello grybus, baravykus, voveraites arba šitake grybus, kurie suteiks patiekalui intensyvesnį skonį.
  • Jei neturite svogūnų, galite naudoti svogūnų laiškus, šalotus arba porą.
  • Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais arba grikių miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Krakmolą galite pakeisti bulvių krakmolu, kukurūzų krakmolu arba tapiokos krakmolu.
  • Aliejų kepimui galima rinktis pagal skonį - tinka saulėgrąžų, alyvuogių, rapsų ar kokosų aliejus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Pasirinkite tinkamą bulvių rūšį - geriausia naudoti miltingas bulves, tokias kaip 'Adora' ar 'Laura', nes jos suteikia geresnę tekstūrą.
  • Bulves virkite su lupena, taip jos išlaikys daugiau skonio ir mažiau sugers vandens.
  • Įdarui rinkitės šviežius grybus, nes džiovinti nesuteiks reikiamos tekstūros.
  • Nepersistenkite maišydami bulvių masę, nes ji gali tapti per limpanti.
  • Jei norite, kad blynai būtų traškesni, į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai gražiai apskrustų, bet neprisviltų.

Ingredientai

    Bulvinei masei:
    • bulvės: 15 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    Įdarui:
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską bei išminkome tešlą.
  2. 2. Gautą masę padaliname vienodais gabaliukais.
  3. 3. Tuomet pievagrybius nusivalome bei susmulkiname. Labai smulkiai nepjaustome! Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje kol taps minkšti. Sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepame tol, kol išgaruoja skystis nuo pievagrybių (ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių).
  4. 4. Po to iš bulvinės masės bei įdaro formuokite tarsi cepelinus, tada suplokite.
  5. 5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su baltu padažu, bet labai gardu ir su grietine arba Islandišku jogurtu.

Atsakinėjama į Komentarą

Balandėliai su vištiena | Receptas
(2)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)