Tai dar vienas nuostabus lietuviško patiekalo receptas mūsų puslapyje - miltiniai skryliai, dar kitur jas radau, kad vadina lazankomis. Šis receptas itin paprastas, ilgai neužtruksite, pasigaminsite sotų patiekalą ir labai skaniai pavalgysite. Skrylius - lazankas galima patiekti su uogiene arba grietine arba spirgučių padažu arba dar kokiu mirkalu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Tradiciniame recepte naudojami paprasti kvietiniai miltai, tačiau galite eksperimentuoti su įvairiais miltų tipais. Speltų miltai suteiks patiekalui riešutinį poskonį, o grikių miltai - stipresnį charakterį. Jei norite padidinti patiekalo maistinę vertę, galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus ar net pridėti šiek tiek sėlenų. Kiaušinį galima pakeisti šlakeliu aliejaus ir šaukštu obuolių acto, jei esate veganas. Vanduo gali būti pakeistas pienu ar augaliniu pienu, kas suteiks skryliams švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant miltinius skrylius, svarbu teisingai išminkyti tešlą - ji neturėtų būti nei per kieta, nei per minkšta. Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad ją būtų lengva kočioti, bet ji neliptų prie rankų. Kočiojant stenkitės išlaikyti vienodą storį, kad skryliai išvirtų tolygiai. Virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo skrylių storio, todėl būkite atidūs - pirmąjį skrylių ištraukite po 5-6 minučių ir patikrinkite, ar jis jau išviręs. Išvirus skrylius, juos galite apšlakstyti šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.
Aušra
Atsakyti
Ausrai
Atsakyti
Viltė
Dalia
Atsakyti