Miltiniai skryliai - lazankos

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Miltiniai skryliai - lazankos
Tai dar vienas nuostabus lietuviško patiekalo receptas mūsų puslapyje - miltiniai skryliai, dar kitur jas radau, kad vadina lazankomis. Šis receptas itin paprastas, ilgai neužtruksite, pasigaminsite sotų patiekalą ir labai skaniai pavalgysite. Skrylius - lazankas galima patiekti su uogiene arba grietine arba spirgučių padažu arba dar kokiu mirkalu. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Tradiciniame recepte naudojami paprasti kvietiniai miltai, tačiau galite eksperimentuoti su įvairiais miltų tipais. Speltų miltai suteiks patiekalui riešutinį poskonį, o grikių miltai - stipresnį charakterį. Jei norite padidinti patiekalo maistinę vertę, galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus ar net pridėti šiek tiek sėlenų. Kiaušinį galima pakeisti šlakeliu aliejaus ir šaukštu obuolių acto, jei esate veganas. Vanduo gali būti pakeistas pienu ar augaliniu pienu, kas suteiks skryliams švelnesnį skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Gaminant miltinius skrylius, svarbu teisingai išminkyti tešlą - ji neturėtų būti nei per kieta, nei per minkšta. Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad ją būtų lengva kočioti, bet ji neliptų prie rankų. Kočiojant stenkitės išlaikyti vienodą storį, kad skryliai išvirtų tolygiai. Virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo skrylių storio, todėl būkite atidūs - pirmąjį skrylių ištraukite po 5-6 minučių ir patikrinkite, ar jis jau išviręs. Išvirus skrylius, juos galite apšlakstyti šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 1 stiklinės
    • miltai: ~3 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakite kiaušinį.
  2. 2. Tada į plakinį pilkite vandens, dėkite žiupsnį druskos ir sudėkite miltus. Pirmiausia dėkite dvi stiklines, o paskui po truputį dėkite miltus, kol tešla nebelis prie rankų.
  3. 3. Išminkykite tešlą. Gautą tešlą padalinkite į 3 dalis.
  4. 4. Po to iškočiokite vieną dalį. Tešlos storis turėtų būti maždaug 4-5 milimetrai.
  5. 5. Iškočiotą blyną supjaustykite rombukais. Lengviausia tai padaryti apvaliu picos pjaustymo įrankiu, jeigu tokį turite namie.
  6. 6. Skrylius - lazankas virkite pasūdytame vandenyje maždaug 7 minutes (priklausomai kaip iškočiosite tešlą; skrylius dedame jau į verdantį vandenį).
  7. 7. Patiekite su tuo, ko širdis nori tą dieną. Arba galite valgyti ir be nieko. :) Skanaus!

Aušra

Į verdantį vandenį arba net į pačią tešlą įpilti 3 šaukštus aliejaus, kad išėmus lazankos nesuliptu.
Atsakyti

Ausrai

aliejai daznai turi pasalini kvapa. Gal galima deti gabaliuka sviesto?
Atsakyti

Viltė

Labai skanu buvo jūs labai kūribinga.

Dalia

Lb paprastas, bet ir lb skanus patiekalas
Atsakyti
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Tarybiniai čeburekai | Receptas
(15)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)