Autorius apie receptą
Aš esu tikra, kad šiam tarkuotų bulvių kugelio su vištiena ir kefyru receptui labai tinka posakis - genialumas slypi visiška paprastume. Arba trumpai tariant, be didelių išsidirbinėjimų, bus nerealiai skanu.
Taigi, šį kartą jokių ypatingų gudrybių, o tiesiog priminimas, kaip kartais paprastai, skaniai, sočiai ir pigiai galima pavalgyti, prisiminus tradicinę lietuvišką virtuvę.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos Šis kugelio receptas yra itin lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje kefyro galima naudoti grietinę, pasukų arba karštą pieną.
- Šoninę galima pakeisti lašinukais, rūkytu kumpiu arba maltos mėsos faršu.
- Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutiena, kiauliena arba jautiena.
- Vietoje įprastų bulvių galima naudoti batatus arba purpurines bulves.
- Patiekalą galima pagardinti įvairiais prieskoniais: kmynais, česnakais, krapais ar petražolėmis.
- Į kugelį galima įdėti tarkuotų morkų, moliūgų, cukinijų (santykiu 1:3 su bulvėmis) – tai suteiks daugiau maistinių medžiagų ir spalvingumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės kietesnes, krakmolą turinčias bulves – jos suteiks kugeliui geresnę tekstūrą.
- Tarkavimui naudokite smulkią trintuvę arba virtuvės kombainą, kad bulvės būtų vienodai sutarkuotos.
- Prieš kepant, leiskite kugelio masėms šiek tiek nusistovėti – taip krakmolas sukibdys ingredientus.
- Kugelio kepimo formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi, kad patiekalas nepriliptų.
- Kepkite ne per karštu režimu, bet ilgiau – taip kugelis iškepa tolygiai ir nesudega viršus.
- Prieš pateikdami, leiskite kugeliui šiek tiek atvėsti – taip jis geriau pjaustysis.
Atsiliepimai
Rimas
Atsakyti
Osvadas