Virtų bulvių cepelinai su manais – tai ypatingas tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalas, kuriame bulvių ir manų derinys sukuria minkštą, švelnią tešlą, puikiai tinkančią skaniam mėsos įdarui. Cepelinai gaminami iš virtų bulvių, sumaišytų su manais, kurie suteikia tešlai papildomo purumo ir struktūros. Viduje slepiasi sultingas virto mėsos įdaras, kuris gardžiai dera su lengvai saldžia bulvių mase.
Šie cepelinai patiekiami su tradiciniais priedais – spirgučių padažu, grietine arba sviestu, kurie dar labiau išryškina patiekalo skonį. Virtų bulvių cepelinai su manais yra sotus ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar sekmadienio pietums, kai norisi pasimėgauti tikru lietuvišku komforto maistu.
Autorės komentaras - šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man pačiai jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.
Janina
Atsakyti
RAJA
Česlovas
Aldona
Atsakyti
jonas
Atsakyti
Dale
Atsakyti
Janina
Renata
Atsakyti